Asculta muzica buna gratis online!

Am gasit astazi un site interesant cu muzica buna.Nu stiu daca il stiati,dar v-am adus la cunostinta si voua. Meuzer este un site unde se poate asculta muzica buna în straming online gratis fără a fi nevoie de a o descarca pe propriul calculator evitand astfel problemele de copyright. Muzica este clasificata în genuri şi subgenuri astfel încât vă va fi foarte uşor să descoperiţi piese sau artişti noi dintr-un anumit gen de muzică.
Enjoy! Photobucket

Song Of The Day

4 Strings - Take Me Away o super piesa! daca va place muzica house/trance cu siguranta o sa va placa si piesa asta.Photobucket

Funny

In Cehia, berea e mai ieftina decat apa!




Daca te gandesti sa vizitezi Praga, atunci trebuie sa pleci de acasa cu ceva coroane cehesti in buzunar ori cu un card. Cunoscut si ca Orasul de Aur, capitala Cehiei este de departe unul dintre cele mai frumoase orase din Europa. Lucru asta poate sa il confirme oricine care a fost macar o singura data in Praga. Insa cand vine vorba de praghezi , lucrurile se complica: sunt bulversati si uneori chiar nemultumiti de forfota si disconfortul care este creat de atatia turisti.


Daca esti un gurmand, atunci in Cehia ai sa te simti minunat! Portiile de mancare sunt imense si foarte satioase. Problema este ca restaurantele din centrul istoric al capitalei aflate pe strazile principale au preturi cam piperate fata de preturile din Brno. De aceea este indicat sa mergi sa mananci la tavernele sau restaurantele de pe stradutele secundare. Aici ai si sanse sa mananci mancare traditionala ceheasca.Nu ezitati sa va comandati un gulas. Bacsisul este trecut direct pe nota si oscileaza intre 10 si 15%.
Cat despre bauturile racoritoare,e de preferat sa consumati bere ,pentru ca un Pepsi, o Nestea ,un tonic sau o apa minerala sunt mai scumpe decat majoritatea sortimentelor de bere. Berea la halba este in jur de 17-20 coroane cehesti iar un Schweppes e intre 25-30 coroane.Asa ca, daca nu esti un bautor de bere, nu prea o sa te incante lucrul asta.

Centrul istoric, sau orasul vechi este, din pacate, inaccesibil cu masina. Ca orice oras vechi , Praga are niste stradute inguste si foarte intortocheate. Chiar daca ai vrea sa mergi cu masina, te vei izbi de problema parcarii asa cum se intampla si in Brno.

Chiar daca ai impresia ca engleza este inteleasa de multi, avand in vedere cati turisti sunt anual in Praga, lucrurile nu sunt deloc asa. Daca la restaurante sunt afisate meniurile in mai multe limbi(engleza,franceza,germana) sau la obiective turistice nu va nici un fel de problema, atunci cand vorbim de supermarket-uri sau metrou doamnele de acolo sunt in varsta si nu reusesc sa iti raspunda in engleza. In schimb,daca stii un minim necesar de cuvinte si expresii in rusa, limba destul de populara in oras te vei descurca sa vorbesti si cu locuitorii mai in varsta. Oricum mare mi-a fost mirarea in Brno,sa observ ca o doamna destul de in varsta care vinde intr-un "Tabak" bilete de bus,racoritoare si ziare,vorbeste engleza fluent!Pentru faptul ca vorbeste engleza,de acum incerc sa achizitionez de la ea ceea ce am nevoie.


Oricum ar fi,desi Praga e un oras mai modern si mai frumos decat Brno,pentru mine Brno a devenit "acasa",un oras mai intim,neinvadat de multi turisti cu preturi mai accesibile.

Gradina Botanica din Brno


Gradina Botanica (Botanická zahrada) a Facultatii de Stiinte, Universitatea Masaryk din Brno a fost fondată în 1922 de către profesorul Josef Podpěra. Gradina a continuat să crească şi să se dezvolte de la acel moment. Din pacate n-am reusit sa o vizitez asa cum trebuia,pentru ca am nimerit sa intru fix cu o jumatate de ora inainte sa se inchida programul.Data viitoare poate revin cu mai multe detalii si poze .












Starobrno pivo

Daca ati trecut vreodata prin Brno si nu ati baut bere StaroBrno la halba nu stiti ce ati pierdut...
Desi nu beau alcool aproape deloc,berea asta mi s-a parut tare buna. na zdraví! (noroc!)

Brno


Brno este al doilea oras important al Cehiei dupa Praha.Este un oras mai intim decat Praga si mai putin "invadat" de turisti. Un oras aparte,plin de studenti si de voie buna tot timpul anului.






Remember the time:Praga


Praga nu are nevoie de nici un fel de prezentare :nu e numai un oras cosmopolit,e un oras cochet care emana o atmosfera cum n-am mai intalnit altundeva - placuta, vesela, plina de viata!

Eu am fost in Praga in mai,in plin sezon turistic (nu ca nu ar fi tot timpul anului vizitata!)
Pe strazi, o multime pestrita, venita din toate colturile lumii. Spre deosebire de alte orase din Europa, Praga are nu mai putin de 4 nuclee vechi, fiecare cu particularitatile lui, fiecare meritand sa fie vizitat. Unde astazi gasesti un singur oras, acum 6-700 de ani erau de fapt 4 orasele: Stare Mesto (Orasul Vechi), Nove Mesto (Orasul Nou), Mala Strana si Hradcany (chiar langa Castelul Praga).

Las pozele sa "vorbeasca".







Dor de Romania


O parte din mine a ramas acasa...Imi este tare dor de Romania..inexplicabil nu stiu de ce... pentru ca nu ma asteapta nimeni si nimic acolo... si totusi zambesc tamp si incerc sa imi imaginez cum ar fi daca as fi fost acum pe o plaja pe malul Dunarii si nu aici,unde desi e trecuta luna iulie nu m-am bronzat deloc...
dar parca dorul asta de casa m-a facut sa apreciez mai mult clipa si faptul ca momentan locuiesc intr-o alta tara care imi ofera mai multe decat credeam eu : un job mai bine platit,conditii de trai decente,oameni care stiu sa mai si zambeasca nu numai sa isi faca griji de ziua de maine...in fine,un altfel de statut care ma face sa ma simt mai speciala...

si totusi mi-e dor de Braila....

Supercounters