"Cand te mariti?" -intrebarea care ma calca pe nervi!


Am 25 ani,ei bine,fac 26 ani anul asta,dar hei in decembrie,da?!Asta daca ii mai apuc bineinteles.Am ramas "neluata".Asta zic unii,dupa o relatie de mai bine de 6 ani.Asta este in mintea tuturor rudelor mele. Matusille mele,unchii mei, toti parca le lipseste o doaga (scuze de expresie!) ma intreaba deseori "tu nu te mariti?"
Oare ei chiar n-au alta treaba decat cand ma marit eu?Stiu ca e in legea fireasca a lucrurilor,dar totusi,nu poti sa iti vezi de treaba ta ,sa iti faci datoria aia a ta de om si sa nu mai pui intrebari incomode?
Le inteleg oarecum "ingrijorarea" dar sincer,stiu sa imi port singura de grija! Nu vreau sa duc o viata frustrata alaturi de cineva de care nu sunt sigura ca pot fi pe aceeasi lungime de unda.

Apoi dupa maritis presupun ca va urma intrebarea stresanta "tu cand faci un copil?"

Din ciclul intrebari incomode amintesc si urmatoarele:
"Ce mai faci?" -atunci cand persoana nici macar nu intentioneaza sa te intrebe asa ceva,efectiv are nevoie de ajutorul tau.Intrebare de fatada,evident.
"Care mai e viata ta?" -e ca si cum m-ar intreba "Tot o ratata esti?" Deci nu stiu de ce,dar detest intrebarile astea!


Ii citez pe cei de la Parazitii
"Unde ai fost? Ce ai facut?
Sunt intrebari care ma seaca
Dimineata mi-le torn degeaba intr-un pahar cu apa"

Nu agreez toate melodiile lor si felul in care "pozeaza" ei, care e mai mult decat misogin,dar trebuie sa recunosc ca unele versuri sunt cat se poate de apropiate de cruda realitate!


A nu se intelege din post-ul asta ca nu agreez intrebarile,chiar imi place sa port discutii cu oamenii,dar stii intrebarile alea au un anume "ton" .... pe care fiecare il interpreteaza asa cum va crede de cuviinta.

L.E: Ziceam intr-un post anterior ca nu stiu cat timp voi mai avea weekend-ul asta sa scriu pe blog.Ei nah,voi m-ati crezut pe cuvant?:)

Supercounters