Cat de cinstiti sunt cehii...


Azi am avut o pofta teribila de fructe! Asa se face ca dupa ce m-am intors de la work,de lene sa ma duc la un supermarket mai central plasat,m-am dus la un fel de aprozar din coltul strazii unde locuiesc.
In fine,dupa ce mi am achizitionat eu ceea ce trebuia,acasa am constatat ca imi lipsea ...o para. Printre altele,nu aveam suficient cash la mine si m-am rezumat sa cumpar doar un kilogram de mere,un kilogram de banane si o singura para.Para,cand am ajuns acasa, ia-o de unde nu era. Nu m-am suparat,chiar m-am resemnat cu ideea ca mi-o fi cazut din sacosa sau a ramas pe tejgheaua aprozarului respectiv.

Toate bune si frumoase,peste o ora ma duc din nou la aprozar.Aveam pofta de pere,da! Stiu,suna stupid,dar chiar aveam chef sa mananc pere.
Am intrat acolo,am achizitionat eu un kilogram de pere si cand sa platesc ma abordeaza tipa cu intrebarea "E a ta para asta?" Sa fiu sincera nu am inteles ce mi-a zis,pentru ca dupa cum bine stiti,habar nu am ceha.
Am inteles din gesturile si cuvintele ei ca de fapt ea isi amintise ca eu mai fusesem la ea inca o data ziua aia si imi uitasem... para! Asadar,draguta vanzatoare nu s-a pretat sa ma lipseasca de ceva care deja cumparasem cu o ora inainte.

Cam asta ar fi mini istorioara mea de azi, de la aprozarul din coltul strazii,care mi-a adus un zambet larg si mi-am zis in gand " De ar fi si romanii asa cinstiti ca astia,macar pe jumatate!"

Supercounters