Romania, incotro te indrepti?!


Nu vreau sa fiu nepoliticoasa in acest post,nu vreau sa se creada ca ma cred alta natie decat sunt de fapt,imi iubesc destul de mult tara si multa vreme am refuzat sa emigrez pe motivul ca "Romania e tara mea".

Dar Romania pe care o visam si viitorul pe care il vedeam eu in Romania mea, la terminarea liceului era altfel!
Aveam planuri,aveam vise,perspective care usor s-au naruit.Acum "viitorul" il vad in orice alta tara,exceptand Romania.

Conform declaratiilor lui Basescu toate salariile bugetare scad cu 25% si toate pensiile scad cu 15%. Mai sunt incluse foarte multe masuri de reducere a anumitor ajutoare. Este inclus si ajutorul de somaj care va scadea cu 15%.Se pare ca aceste masuri vor fi luate de la 1 Iunie.

Sa scazi salariile nu e o solutie.Asta e foarte clar.Consumul va scadea considerabil iar situatia la ora actuala e una alarmanta.Ajung sa cred ca romanii sunt doar o natie care se vaita prin vecini si nu iau masuri drastice daca intr-adevar nu sunt de acord cu ceva. Pai ma scuzi,de ce naiba nu iesi in strada sa faci proteste?! De ce inghiti in sec sperand intr-o zi ca o sa fii si tu presedinte?! Sunt multi romani care viseaza ca vor fi cine stie ce smecheri intr-o zi si se vor plimba cu bmw-uri si mertane.Trezirea! Suntem mai mult decat manipulati,suntem practic niste pioni de sah.

In afara faptului ca vor scadea salariile bugetarilor,acelasi lucru se va intampla si in domeniul privat.Ce,ei sunt prosti? Vor profita din plin de asta.Multi se ghideaza dupa sloganul "Nu iti convine?Esti liber sa pleci."

E cumplit cand sesizezi ca 80% din ce se gaseste in supermarket provine din strainate . In Romania mai mult din 70% din terenul arabil este cel mult prost cultivat. In loc sa exista oameni care sa faca agricultura performanta, acestia stau si plimba foi prin administratie ...

Cum isi permite guvernul sa ia bani ep care nu ii foloseste cu chibzuinta?Este capabil guvernul sa gestioneze situatia pana la capat? NU.Categoric nu. Si atunci te intrebi cum mama nabii exista zeci de hartii si de hartoage in care se vede negru pe alb ca noi am "construit" (in vise!) strazi si autostrazi mai scumpe ca in Franta,Ungaria etc?

Problemele ar fi multe de detaliat incepand de la salariile mizerabile in toate institutiile statului terminand cu cei din domehniul privat.

Parerea mea sincera si total dezinteresata a cetateanului de rand care nu are de gand sa "jupoaie" tara de cateva mii de euro ca alti jupani din Parlament,Senat si pe unde naiba s-au mai inradacinat astia,ar fi ca trebuiesc facute schimbari majore.

In primul rand, romanii nu a stofa de conducatori,de fiecare data cand au fost la putere au facut ravagii la modul serios.Asa intrucat ar fi o idee geniala as putea spune,ca Romania sa devina dupa modelul altor tari civilizate: Belgia,Olanda,Anglia... Sa devina monarhie.Da,monarhie!!!
De ce l-a gonit Iliescu in 1990 de la vama pe Regele Mihai I? Un strain nu zic ca nu ar fura,dar ar avea mai mult respect fata de tara pe care o conduce si mai multa frica de Dumnezeu.

De ce nu luam modelul atator tari care scutesc de taxe si de impozite companiile internationale timp de 5 ani?! Pe termen lung am avea numai de castigat ,incepand de la locuri de munca platite corespunzator plus alte facilitati.

Acum traim pe propria piele rezultatul delasarii noastre,a indiferentei de care am dat dovada ani de-a randul... Vorba romaneasca "Las-o ba ca merge asa".;)

Si apropo de compasiunea unora fata de greci...
Grecii sunt mai destepti ca romanii de 10 ori.Ei in primul rand ca sunt niste bisnitari,aproape 70% din populatia Greciei nu are loc de munca legal! deci adio taxe si impozite la stat pentru ei.. de aia au si intrat in falimentul in care sunt,ca de altminteri au un turism de invidiat! au tot facut bani... dar statul cum sa reziste daca tot ofera si nu se platesc taxe deloc?!

Si grecii care lucreaza au salarii de 10 ori mai mari ca in Ro.In timp ce in Ro salariul in general e in jur de 7 mil,la ei e pe putin 500-700euro,chiar 1000 euro.
Asa ca stati relax,nu ii mai plangeti pe greci.Daca sunt in faliment si au meritat oarecum soarta! Pentru ca sunt mai lenesi si mai smecheri ca romanii....

Imi pare rau dar asta e parerea mea raportata la falimentul Greciei.Romanii sa isi planga de mila lor,nu de greci! Iar comparatia cu ei nici nu poate fi vorba! Aia lupta pentru drepturile lor,nu ca noi,ne vaitam si nu facem nimic!Stam si inghitim in sec orice decizie si abuz din partea bosorogilor din Senat,Parlament si care dracu mai sunt.

Nu vreau sa mai lungesc mult discutia vizand acest subiect,pentru ca ar fi multe de spus si cred ca deja sunteti plictisiti discutand de asa ceva,asa ca putem sa le multumim profund ,celor care ne-au guvernat de la Revolutie incoace si " fraierilor"(aka eroilor) care au murit la Revolutie pentru nimic! ;)

Supercounters