Paste Fericit!


Fie ca Sfanta Sarbatoare a Invierii Domnului sa va aduca in suflet incredere, lumina, iubire si speranta.

Va doresc clipe de neuitat alaturi de cei dragi si numai realizari!

Hristos a Inviat!




Stiu ca urarea e cam devreme facuta,dar mai bine mai devreme decat mai tarziu.Ne vedem peste 10 zile! Aveti grija de voi si pupici!

Pepsi vs Coca-Cola

Coca-Cola a fost intotdeauna o companie traditionala, care a pus foarte mare pret pe vechile valori familiale promovate in micile orase din Statele Unite ale Americii. Formula acestei bauturi are numele de cod Merchandise 7x si a ramas aceeasi inca din anul 1886 pazita sub cele mai inalte norme de securitate.

O cu totul alta imagine a promovat compania rivala: tinerii si nelinistitii de la Pepsi. Acestia si-au propus sa devina brandul celor tineri si la moda. Au patruns pe piata la sfarsitul anilor ’60 si cu toate ca intrarea lor s-a facut cu mare tam-tam, la sfarsitul anilor ’70 la o sticla de Pepsi se vindeau doua de Cola.

In 1976 Pepsi a lansat o indrazneata si foarte bine gandita campanie numita: « The Pepsi Challenge ». In printurile acestei campanii erau alesi niste oamenii care erau rugati sa fac un blind test intre cele doua bauturi: Pepsi si Cola. Reluat de mai multe ori acest test a dovedit ca oamenii care au fost testati au preferat gustul Pepsi pentru ca era mai dulce decat traditionalul Cola. Campania a avut un mare efect asupra vanzarilor companiei Pepsi astfel incat in anii ’80 se facea din ce in ce mai mult un transfer de consumatori de la Coca-Cola la Pepsi. O problema destul de serioasa pentru conducerea Coca-Cola, Roberto Goizueta, care in conditiile actuale era fortat sa gaseasca o solutie rapida si eficienta.

Atfel cei de la departamentul de R&D au gasit o noua formula care la teste a demonstrat ca ar fi preferabila celei existente pe piata. Sa fie oare aceasta noua formula capabila sa aduca rezultate mult mai bune decat cea care a fost folosita timp de 95 de ani ? Comapania a investit 4 milioane de dolari in cercetari de piata. Aceste cercetari au durat 3 ani si au aratat ca dintre-un esantion de 200.000 de oamenii mai mult de jumatate preferau gustul cel nou in locul celui vechi. Sa fie oare o solutie la provocarea Pepsi ?

Pepsi si-a continuat ascensiunea atribuind si o imagine, un simbol campaniei lor. O imagine care sa le dea stralucire si pe care au gasit-o in persoana celebrului cantaret Michael Jackson, aflat in plina ascensiune la vreme respectiva. Energia lui de care dadea dovada in concerte deborda tinerete si inspira succes. Asa ca: Pepsi pe langa faptul ca dadusera lovitura cu noul gust, acum mai erau si sustinuti de regele pop. Cum va rezolva Coca-Cola situatia ?

Anul 1985 a fost unul dramatic de-a dreptul pentru Coca-Cola, de la care toata lumea astepta o reactie care sa surprinda. Desi pe piata mondiala, Coca-Cola se afla inca in fruntea clasamentului, in Statele Unite incepea sa piarda tot mai mult teren in fata celor de la Pepsi. Acesta a fost momentul in care Roberto Goizueta a decis sa lanseze « Noua Coca-Cola ». Vechile sticle au fost retrase de pe piata si formula bauturii a fost astfel inlocuita in mod oficial dupa 95 de ani de existenta pe piata.

Conducerea de la Pepsi au vazut aceasta decizie ca o situatie de panica in interiorul Coca-Cola. Si intr-adevar nu a avut nici pe jumatate succesul scontat. Cei 4 milioane de dolari cheltuiti pe cercetarea de piata au fost o investitie total neinspirata. Mai mult decat atat nostalgici, au infiintat o asociatie a vechilor consumatori care protestau impotriva faptului ca bautura lor preferata a fost scoasa de pe piata. Si- a atras in jur de 9000 de membri. Au existat cazuri cand colectionarii de sticle de vin faceau rost pe sub mana de vechile sticle de Coca-Cola pe care le vindeau la un pret premium.

Dupa doua luni de la lansare, compania a inceput sa primeasca in jur de 1500 de reclamatii pe zi din cauza noului gust de cola. Statistica a confirmat inca o data faptul ce decizia celor de la Coca-Cola a fost un gest total neinspirat, avand in vedere ca 70% dintre consumatori nu agreeau noua Cola, iar 80% criticau aspru decizia schimbarii.

Opinia publica a invins intr-un final si Goizueta a luat decizia sa reintroduca binecunoscutul gust de Cola pe piata sub denumirea: « Classic Coke ». Compania a pierdut o multime de clienti loiali, in timp ce Pepsi a castigat un segment de piata de peste 5%.

Pentru prima data in istorie Pepsi a avut castig de cauza in fata liderului pe piata de soft drink si ofensiva continua, avand in vedere noua campanie Pepsi.


Si acum dupa mica istorie prezentata va spun sincer ca prefer sa consum Pepsi decat Coca-Cola.De ce?Motivele sunt diverse.

Desi unii sunt de parere ca nu prea exista diferente de gust intre Coca-Cola si Pepsi,totusi nu exista bautori de Pepsi care sa accepte sa bea si Coca-Cola... si invers!

Pepsi e mai putin gazos decat Coca-Cola,e mai dulce la gust,se gaseste in varianta de Pepsi Twist (care e de altfel singura pe care o prefer).Stiu ca Pepsi nu e deloc o bautura sanatoasa (de altfel si Coca-Cola) dar am sesizat un singur fapt testat pe propria mea piele: cand au fost vremuri in care beam aproape 2 litri de Pepsi pe zi,intr-adevar eram un pic mai irascibila,aproape ca nu ma puteam odihni asa cum era normal,sa nu mai vorbesc ca ma ingrasasem cu 3kg fata de greutatea mea care e chiar constanta in ultimii 7 ani.In schimb nu aveam "arsuri" in zona gatului!Asa cum Coca Cola a reusit performanta asta! Un singur pahar de Coca Cola baut si efectiv imi simt gatul uscat,am instant arsuri.

Nu vreau sa credeti ca fac o reclama pentru brand-ul Pepsi! In nici un caz! Am renuntat sa mai beau Pepsi asa cum o faceam candva.Acum imi iau ocazional o sticla de 1,5l o data pe luna,sau poate chiar mai rar,o data la doua luni.Ideal ar fi fost sa renunt sa mai consum asa ceva,dar ma rog,din cand in cand mi se mai face pofta si de un lucru "interzis" cum ar fi asta.

Ambele bauturi practic nu sunt vazute ca si bauturi racoritoare,ci in principal ca un brand.Nu mai vorbesc de faptul ca sunt angajate puternic pentru sponsorizarea de festivaluri de muzica in aer liber si chiar proiecte caritabile in tarile lumii a treia.

Atat Pepsi cat si Coca-Cola au incercat (si poate chiar au si reusit (!?) sa intre pe piata ca parte a unui stil de viata.Coca-Cola foloseste fraze cum ar fi "Coke parte a vietii" (e incredibila exprimarea lor!),in timp ce Pepsi mereu a avut reclame si a folosit expresii cum ar fi "Hot Stuff",de a promova ideea ca Pepsi este "in sincronizare" cu partea Cool de viata.

Coca-Cola a avut-o pe Christina Aguilera recomandata in reclamele lor, în timp ce Pepsi a avut-o pe controversata Britney Spears.Pepsi incearca sa ajunge la tinerei generatii, apeland la cultura pop. Daca vizitati site-ul lor veti fi intampinati cu pagini care contin ostentative muzica pop, masini si moda. Coca-Cola are de asemenea link-uri pentru muzica si sport pe site-ul sau oficial.

E incredibil ce inseamna azi marketingul,puterea de a convinge oamenii sa cumpere ceva,care pe termen lung,le va face rau!

Din pura curiozitate,sunteti bautor de Pepsi sau de Coca-Cola?

La multi ani,sis!


Daca as fi avut acum numai 20 ani jur ca as fi saltat in sus de bucurie!M-as fi simtit cu totul altfel,cu siguranta!
Suna bizar,ciudat... dar cred ca asta face diferenta clara: intre a fi liber,tanar si inca plin de sperante! Si una ca mine,trecuta prin diverse incercari ale vietii,fara prea multe sperante,mai putin idealista decat acum 6 ani..

La multi ani sis! Stiu ca nu o sa vezi mesajul meu,dar eu iti doresc din suflet ca tot ceea ce iti doresti cu adevarat sa ti se indeplineasca!



Apropo,stiu ca e tarzie urarea asta,dar totusi nu pot sa nu va urez un sincer "La multi ani" si celor care si-au serbat ieri ziua de nume!Au fost Floriile,deci da! :)

Just 2 days! Romania,here I come!!!


Da,da! Doar doua zile si ajung acasa! Si nu e pacaleala de 1 aprilie.
Sunt mai rau ca un copil mic care isi asteapta jucariile.Pentru ca tot ma intreba Clara de cat timp n-am mai fost acasa... Ei bine,s-a facut mai mult de un an... Am ajuns aici anul trecut la sfarsitul lui februarie.

Pupici si sa aveti un inceput de saptamana cat mai placut!

"Vicii"-Bitza&Parazitii

Pentru ca tot i-am mentionat in post-ul anterior pe cei de la Parazitii,mi-am reamintit de melodia asta,la care si-a pus amprenta mai mult Bitza in ea.Tin minte ca aveam o colega de camera innebunita dupa melodia asta.Eh,anii studentiei.Ma rog,eram si eu anul intai de facultate...


NB:Am sa imi cer scuze dinainte,contine versuri vulgare! Din pacate nu am gasit varianta aia cenzurata...Deci eu v-am spus dinainte ca sa nu ma injurati!

Read

Vicii Lyrics

here.

"Cand te mariti?" -intrebarea care ma calca pe nervi!


Am 25 ani,ei bine,fac 26 ani anul asta,dar hei in decembrie,da?!Asta daca ii mai apuc bineinteles.Am ramas "neluata".Asta zic unii,dupa o relatie de mai bine de 6 ani.Asta este in mintea tuturor rudelor mele. Matusille mele,unchii mei, toti parca le lipseste o doaga (scuze de expresie!) ma intreaba deseori "tu nu te mariti?"
Oare ei chiar n-au alta treaba decat cand ma marit eu?Stiu ca e in legea fireasca a lucrurilor,dar totusi,nu poti sa iti vezi de treaba ta ,sa iti faci datoria aia a ta de om si sa nu mai pui intrebari incomode?
Le inteleg oarecum "ingrijorarea" dar sincer,stiu sa imi port singura de grija! Nu vreau sa duc o viata frustrata alaturi de cineva de care nu sunt sigura ca pot fi pe aceeasi lungime de unda.

Apoi dupa maritis presupun ca va urma intrebarea stresanta "tu cand faci un copil?"

Din ciclul intrebari incomode amintesc si urmatoarele:
"Ce mai faci?" -atunci cand persoana nici macar nu intentioneaza sa te intrebe asa ceva,efectiv are nevoie de ajutorul tau.Intrebare de fatada,evident.
"Care mai e viata ta?" -e ca si cum m-ar intreba "Tot o ratata esti?" Deci nu stiu de ce,dar detest intrebarile astea!


Ii citez pe cei de la Parazitii
"Unde ai fost? Ce ai facut?
Sunt intrebari care ma seaca
Dimineata mi-le torn degeaba intr-un pahar cu apa"

Nu agreez toate melodiile lor si felul in care "pozeaza" ei, care e mai mult decat misogin,dar trebuie sa recunosc ca unele versuri sunt cat se poate de apropiate de cruda realitate!


A nu se intelege din post-ul asta ca nu agreez intrebarile,chiar imi place sa port discutii cu oamenii,dar stii intrebarile alea au un anume "ton" .... pe care fiecare il interpreteaza asa cum va crede de cuviinta.

L.E: Ziceam intr-un post anterior ca nu stiu cat timp voi mai avea weekend-ul asta sa scriu pe blog.Ei nah,voi m-ati crezut pe cuvant?:)

Inca 4 zile si ....voi fi in Romania!


Deci da,mai am 4 zile,doar 4 zile sa ajung in minunatul meu oras prafuit dar care imi va trezi zeci sau mai bine zis sute de amintiri... Oh well sunt ca un copil care isi asteapta portia zilnica de dulciuri si de joaca nebuna.
Weekend-ul asta cred ca voi fi mai absenta cu blog-ul iar urmatoarea saptamana nu voi avea acces la net,deci asta e! Stiu ca o sa va fie tare de dor de mine (stiu asta si sunt o modesta :D) dar promit ca o sa ma revansez pe parcurs.
Pana una alta abia astept sa sarbatoresc Sfintele Sarbatori Pascale in tara,ca anul trecut a fost dezastruos: m-am trezit cam tarziu sa cumpar vopsea de oua si evident n-am vazut nici un ou ros! Asta pentru ca Pastele catolicilor a fost ca de obicei cu vreo doua saptamani inaintea celui ortodox,dar na patanie,anul asta coincid!

Ma gandeam acum de ce am chef sa fac cand ajung in tara.Pai in primul rand,o sa imi iau vreun bax de Borsec (deci iubesc apa aia minerala,jur!)+ doua bucati din clasica prajitura Doina (v-o mai amintiti?!) ,apoi o sa dau o fuga pana la Galati (deci ma gasesc cu doua fete) si nu in ultimul rand o sa trebuiasca musai sa trag o tura si pana la bunicu' altfel o sa ma capieze de cap juma' de an ca nu ne-am vazut.Acestea fiind spuse,abia astept sa mi revad prietenii si Dunarea!

Va pup! Sa aveti un weekend cat mai superb si vreme frumoasa de bronzat! Deci mda,gandurile mele sunt cumva tot la vara :))

L.E: Pentru curiosi,imaginea e facuta pe faleza Dunarii,in Braila.

Blog de calatorii


Nu e nici pe departe vreo reclama pe care o fac domnului "Imperator".Prima data am dat de el,pe forumul softpedia,unde am fost mai mult decat incantata sa ii citesc impresiile si gandurile din calatoriile facute de dumnealui.A calatorit deja in 73 tari,isi organizeaza singur calatoriile si nu pot decat sa il admir!
Mi-as dori sa am experienta lui si bagajul ala de cunostinte dupa care eu ravnesc de-a dreptul!Pentru asta mi-ar trebui ceva timp si inainte de toate,ceva bani (ceva mai multi,mdea!)

Asta e minunatul lui blog http://imperatortravel.blogspot.com .Va spun de pe acum: sa va pregatiti cescuta de ceai/capuccino/cafea si spor la citit!
Faptul ca ii citesc blog ul cand am timp ma face sa fiu cumva "acolo" in locurile in care a fost el.Nu mai vorbesc de faptul ca da sfaturi si sugestii daca va hotarati sa il intrebati despre o locatie anume.
Nu pot decat sa il felicit,bravo domnule Imperator!

Un alt blog interesant in acest domeniu,este cel al Adinei,http://atillafashion.blogspot.com/,
care pe langa pasiunea ei pentru pantofi,ne mai impartaseste si cateva poze si impresii din vacantele in care a fost,nu prea multe impresii insa... Deci Adina,te astept cu impresii despre Viena,da?Vezi ca nu am uitat ca trebuie sa pleci la sfarsitul lunii acesteia.

Ce alte blog uri interesante mai stiti?De travel,da!

Nu te-ai priceput













Nu te-ai priceput deloc
Sa imi spui "Adio" ori "Nu pot".
Ai fi vrut ca alta data
Sa ma las iar sarutata?
Ai fi vrut sa te iubesc,
Poate doar sa iti zambesc?
Imi spuneai numai minciuni,
Vorbe goale -de nebuni.
Ma credeai asa naiva?
Oare mintea-ti nu se schimba?
Azi imi spui ca iti pare rau,
Nu te cred! Nu-i felul tau!

Pentru curiosi: nu intrebati autorul,pentru ca nu il voi spune.E unul anonim,oricum.

Romania- o tara scumpa


Stiam de ceva timp ca Romania e o tara scumpa,asta facand la raport la veniturile si cheltuielile romanilor.M-am convins de lucrul asta si mai mult,atunci cand am ajuns aici si am observat ca desi in Cehia salariile sunt ceva mai mari decat in Romania,pretul produselor e aproximativ la fel ca la noi.
Stiam ca in Romania mancarea este scumpa, insa pentru mine a fost o surpriza sa aflu ca un roman cheltuie pe mancare mai mult decat un ceh,cei din urma compenseaza cu achizitionarea berii. :))

Am cautat anumite statistici,si revista Capital e de parere ca daca ne comparam cu vecinii nostri - care sunt mai saraci decat vesticii dar mai bogati decat noi - iarasi cadem prost: Cehia se afla pe locul 29 cu 16,2% ($1,356), Ungaria este pe locul 30 cu 17% ($1,508), Bulgaria pe locul 35 cu 20% ($735) iar Polonia pe locul 37 cu 20,6% ($1,375).
Va rog sa observati faptul ca, desi au salarii mult mai mari decat noi, ungurii, cehii sau polonezii cheltuie pe alimente sume mai mici decat romanii.Cu alte cuvinte,desi suntem saracii Uniunii Europene, preturile la alimente sunt printre cele mai mari din Europa.

Cum se explica faptul ca in Romania mancarea este atat de scumpa? Cred ca raspunsul este simplu si ii implica atat pe guvernanti, cat si pe agricultori. Pe de o parte, in ultimii 20 de ani, Guvernul a facut extrem de putin pentru a scoate agricultura din situatia dificila in care se afla iar pe de alta parte, agricultorilor romani le lipseste cultura capitalista in sensul ca prefera sa munceasca individual cateva hectare decat sa se asocieze si sa faca agricultura in mod profesionist.

Datorita delimitarii exploatatiilor agricole, taranii romani produc putin, scump si fara sa respecte niciun standard de calitate iar distribuitorii si lanturile de magazine prefera sa importe cea mai mare parte a alimentelor decat sa incheie contracte cu zeci sau sute de mii de tarani. In aceste conditii, multi ani de acum inainte vom continua sa mancam aceleasi rosii fara gust de la hypermarket in timp ce in piata, taranii prefera sa arunce legumele decat sa le dea mai ieftin.

Un alt aspect ar fi faptul ca preferam de cele mai multe ori sa cumparam produse importate decat sa cumparam produse romanesti.Aici,astia se mandresc tot timpul cu "made in czech republic".Sunt atat de nationalisti incat nu iti vine sa crezi ochilor! Si o fac pe de o parte si pe buna dreptate: produsele lor cehesti nu sunt mai scumpe decat celelalte,ori pastreaza acelasi pret,sau de cele mai multe ori ai supriza placuta sa le gasesti la un pret mai mic.Atunci ce cumperi?Normal,produse cehesti,doar nu esti fraier sa dai cu inca 10% in plus pe acelasi produs,fie el si nemtesc.

E drept ca dulciurile cehilor sunt de toata jena,de multe ori am fost pacalita de ambalaj sau de felul cum aratau anumite prajituri... Concluzia e ca nu sunt pe gustul meu,poate pentru ei sunt excelente! M-am resemnat adesea si am zis,ca indiferent cat de mult imi va face cu ochiul pe viitor ceva dulce cehesc,am sa aleg de pe raft altceva,fabricat in Germania sau Austria.Nici macar prajitura lor traditionala,Marlenka nu m-a dat pe spate.Am cumparat vreo doua bucati de astfel de prajitura ,am gustat ceva din ea,iar apoi a zacut vreo 2 zile in frigider si in final am aruncat-o.

Cine s-a plimbat putin prin strainatate cred ca e de aceeasi parere cu mine, este de ajuns sa arunci o privirie prin magazinele din Romania si vei constata ca in magazinele omoloage din afara sunt mai... ieftine!
Sa luam in calcul si chiriile. Un apartament cu doua camere curat si bine intetinut la Praga, Cehia este in jur de 500 euro, in Romania,in Iasi de exemplu, este la acelasi pret.Iar in cazul in care inchiriezi o garsoniera scoti din buzunar in jur de 200-250euro!

Atunci poate sa imi spuna cineva cum se justifica preturile astea astronomice?Pe ce criterii?Au ajuns majoritatea romanilor sa fie robii societatii,sa isi ia salariul si sa il dea mai bine de jumatate sau chiar integral pe o chirie sau pe o rata la banca?! Si omul ala cu ce mai traieste,ce mai pune pe masa timp de o luna de zile,cu ce se mai imbraca?Mai trebuie sa mentionez si o iesire ceva,macar o zi dintr-o saptamana? Nu zic ca situatia pe aici ar fi numai "lapte si miere" dar macar astia nu se streseaza sa isi achizitioneze propria locuinta,ci traiesc cu mama,cu tata si bunicii chiar si la varsta de 30 ani,sau poate pentru tot restul vietii.E drept ca mai sunt unii mai energici la fel ca noi,care datorita posibilitatilor materiale si pentru confortul lor personal,isi achizitioneaza propria locuinta.Nu mai vorbesc de faptul ca pe aici,localnicii in mare parte au un loc de munca asigurat.Un ceh chiar mi-a afirmat deunazi "Aici trebuie sa fii lenes ca sa nu ai de munca.Toata lumea are unde munci,acum difera si salariile,dar in principiu nimeni nu moare de foame".Cam asa au sunat vorbele lui si tin sa ii dau dreptate.Pentru straini e mai greu sa isi gaseasca ceva de munca in tara lor,dar pentru ei e mai mult decat simplu! Doar criza asta ce o mai fi facand ravagii si pe la ei in ultimul timp... Eu chiar n-am idee,imi e imposibil sa le citesc presa si nici nu ma pasioneaza intr-atat de mult ca sa stau sa traduc zilnic zeci de articole de pe net.

Si totusi,de ce sunt preturile mari in Romania?Eu vad la o privire sumara doua situatii. Prima ar fi taxele vamele, in unele cazuri exagerat de mari,iar a doua situatie dorinta de imbogarire "peste noapte",vorba aia romanul pana nu e smecher,nu se simte bine. Multi dintre noi accepta a doua situatie si aruncam cu banii aiurea. Chiar si eu am facut si este posibil sa mai fac parte din categorie pentru ca nu avem incotro. Unele produse le gasim numai in acel loc,deci e aproape imposibil sa refuz "oferta".

Ar mai fi o posibilitatea ca unele produse care se aduc in cantitati mici, si deci si consturile de transport cresc, ajung scumpe pe rafturi.

Acestea sunt numai o parte din motivele pentru care Romania este o tara scumpa, o tara in care concureaza la preturi cu Cehia,Italia, Franta si alte tari.

Pentru voi este Romania o tara scumpa sau nu?

"Scumpa tara romaneasca,
Cuib in care ne-am nascut,
Camp pe care s-a vazut
Vitejia stramoseasca,
Scumpa tara romaneasca,
Te salut!

Si-a mea frunte ti se-nchina
Ca naintea unui sfant,
Caci, desi copil eu sunt,
Inima de dor mi-e plina.
Sa te vad mereu regina
Pe pamant.

Sa ai viata de vecie,
Sa sporeasca-al tau popor;
Sub stindardul tricolor
Sa nu vezi decat fratie,
Si-atunci, dac-o fi sa fie,
Pot sa mor!"

("Scumpa tara romaneasca"-George Cosbuc)

MUST HAVE: rujul roşu


Anul acesta, rujul preferat al lui Marilyn Monroe, roşu este un adevarat must have.
Este o pata de culoare care reuseste sa dea viata machiajului acestui sezon, machiajul nude.
De la cele mai deschise tonuri de roşu corai, roşu - portocaliu sau roşu - ciclam, promovate în colecţiile pentru primavara/vara 2010 Prada, Sonia Rykiel, Loewe sau Giambattista Valli, la cele mai închise nuanţe Christian Dior şi Derek Lam, rujul roşu se potriveşte destul de bine oricarei fete.
Pe langa preferinţa personala, singurul criteriu care te-ar putea impriedica sa foloseşti o nuanta sau alta, ar fi culoarea pielii.

In ceea ce priveşte textura, rujurile mate sunt mai de preferat de folosit decat cele lucioase, insa optiunea finala iti apartine si indiferent de rujul ales, cu ajutorul unor trucuri de make-up poti obţine ce rezultat doreşti.

Cele care prefera culoarea mai putin intensa si vor sa beneficieze si de un plus de volum al buzelor, pot opta pentru lucurile de buze intens colorate, in special in obtinerea machiajului de zi.

Oricum ar fi rujul rosu denota eleganta si da o nota sexy oricarei femei care il poarta.Trebuie sa recunosc ca trebuie sa dai dovada si de un pic de curaj ca sa porti o astfel de nuanta pe buze!
Oricum mereu am avut impresia ca o rochita neagra "se asorteaza" perfect cu buzele rosii.

Ziua Mondială a Teatrului


De mai bine de jumătate de secol, pe 27 martie se sărbătoreşte Ziua Mondială a Teatrului, ca semn de apreciere a uneia dintre cele mai vechi arte din lume, arta scenică.

Instituită în 1961 de către Institutul Internaţional de Teatru din Franţa, evenimentul a dat naştere unei tradiţii frumoase, prin care, la fiecare ediţie, personalităţi şi oameni de cultură marcanţi împărtăşesc propriile reflecţii asupra teatrului, ca artă şi punte între oameni, printr-un mesaj internaţional transmis întregii lumi.

De-a lungul anilor, mesajul a purtat semnătura unor personalităţi mondiale marcante precum scriitorul şi regizorul francez Jean Cocteau - cel care a transmis primul mesaj în 1962 - Şeicul Sultan Bin Mohammed Al Quasimi, dramaturgul mexican Victor Hugo Banda sau scriitorul canadian Robert Lepage.

În acest an, personalitatea desemnată de International Theatre Institute să transmită un mesaj mondial este actriţa britanică Judi Dench, cu o carieră impresionantă de 50 de ani, atât cât numără şi ediţiile evenimentului.

Ziua Mondială a Teatrului este un prilej de sărbătorire a Teatrului în nenumăratele sale forme. În toată lumea se joacă teatru, dar nu întotdeauna într-o sală clasică. Spectacolele pot avea loc într-un mic sat din Africa, lângă un munte din Armenia, sau pe o insuliţă din Pacific. Este nevoie doar de un spaţiu şi de public”, transmite actriţă.

Semnatara mesajului internaţional vorbeşte, de asemenea, despre facultatea educativă a teatrului de a educa şi informa, pe lângă momentele de divertisment pe care le oferă.

Teatrul este o sursă de divertisment şi inspiraţie, care are puterea de a uni diversele culturi şi popoare din întreaga lume. Dar el este mai mult decât atât, pentru că poate educa şi informa. Teatrul ne poate face să zâmbim şi să plângem, dar ar trebui să ne facă şi să gândim sau să analizăm", spune actriţa.
Teatrul este o muncă de echipă”, mai spune Judi Dench, adăugând că în spatele cortinei nu se află doar actorii, ci „există şi şi alţi oameni extraordinari, care nu sunt vizibili, dar care sunt specialişti în arta teatrală. De aceea, orice bucurie sau succes trebuie împărţite cu ei”.

Cum se curata pensulele pentru machiaj


Daca tocmai ai achizitionat o pensula sau un set de pensule pentru make-up, nu le folosi inainte de a le spala, nici macar pentru a le testa. Eventual incearca-le pe mana pentru a vedea daca perii sunt destul de moi etc.

Perii pensulelor prind destul de mult praf si nu poti fi niciodata sigura de conditiile in care au fost tinute (depozitele nu sunt tocmai un paradis al igienei). Asadar, orice ar fi, nu utiliza pensulele inainte de a le spala bine.

Cum poti face acest lucru

Pregateste un sampon pentru bebelusi sau un gel de dus hidratant, un bol sau pahar de plastic si apa calduta.

Baga fiecare perie sub jetul de apa calda, umple bolul cu apa calda, toarna in el doua linguri de gel de dus si inmoaie toate pensulele in amestecul respectiv.

Dupa cateva minute, ia cate o pensule si maseaza-i bine perii. Eventual mai poti adauga putin gel de dus in palma pentru a o curata bine.

La final, clateste pensulele cu apa din abundenta, iar daca simti nevoia, poti repeta operatiunea.

Nu uita ca pensulele trebuie apoi curatate periodic, mai ales daca le folosesti zilnic pentru ca in ele se aduna resturi de machiaj si uneori chiar piele

moarta (daca nu te exfoliezi) deci nu sunt tocmai niste obiecte perfect sterile. Ideal ar fi sa le cureti o data la doua saptamani.

De asemenea, daca vrei ca perii sa fie moi/pufosi, poti utiliza uleiul de masline. Toarna intr-o bucata de bumbac putin ulei de masline si apoi freaca fiecare pensule in parte de carpa de bumbac, dupa care se spala cu gel de dus si apoi clateste-le bine cu apa calda.

Acelasi lucru trebuie aplicat si bureteilor sau aplicatorilor pentru fardul de pleoape.

Bineinteles ca exista si solutii de curatare a pensulelor pe care le poti cumpara din magazine.

Song Of The Day:Robbie Williams- Feel

Pentru ca tot vorbeam cu o prietena aseara despre preferintele ei muzicale si l-a mentionat si pe Robbie Williams,mi-am dat seama ca nu l-am mai ascultat de ceva timp...
Asa ca azi am facut o "cura" cu melodii de-ale lui Robbie,insa "Feel" ramane totusi favorita mea.

Reteta de cornulete fragede


























Uite cum mi-am petrecut eu o ora si ceva ieri: facand ceva dulce.Ma saturasem de facut checuri,clatite si placintele.Asa ca gandul la bunica mea care candva imi facea niste cornulete fragede si atat de bune la gust m-a indemnat sa imi incerc si eu "norocul".Acum ia-o pe bunica de unde e... Cateodata ma gandesc ca El a gresit luand-o prea repede de langa mine... In cei 22 ani pe care i-a apucat ea sa ii petreaca in preajma mea,nu ne-am certat niciodata.A fost singura persoana care prefera mai degraba sa taca,sa zambeasca subtil decat sa te contrazica! Ciudat,cu bunicul nu facea asa... Ba din contra.Insa eu si sora mea am avut parte de un "tratament" aparte: mereu rasfatate cu vorbe si diverse bunatati culinare,alintate putin spus... Si n-am crezut niciodata ca o sa o pierd,am crezut pentru o clipa,ca e nemuritoare... ca o sa ramana acolo sa imi dea sfaturi mereu si sa ma incurajeze. Si totusi stiu ca acolo,unde e,e alaturi de mine...

Revenind la reteta cu pricina,la cornuletele noastre.. asta ca sa nu devin mai nostalgica si trista decat sunt.Eu am folosit gem de prune amestecat cu alune maruntite cumparate asa din comert,pentru ca rahat nu am gasit pe aici.Cred ca nu exista asa ceva pe la ei.Va sfatuiesc totusi sa nu faceti ca mine,sa incercati reteta cu rahat.Mie mi se pare ca ies mai bune,mai gustoase.. Sau poate am impresia asta,pentru ca de fapt asta e reteta traditionala de cornulete.In loc de unt se poate pune untura,insa nu garantez cat de mult o sa va placa,in schimb vor rezista mai mult timp fragede.

Ingrediente:
250 g unt,
200 ml lapte,
zahar pudra,
1/2 kg rahat,
1 lingura otet,
drojdie de bere cat o nuca,
faina cat cuprinde.

Mod de preparare: Se freaca untul spuma, se toarna laptele in care s-a dizolvat drojdia de bere, se amesteca putin, se adauga otetul si iar se amesteca. Se toarna faina, se framanta pana devine un aluat potrivit si se imparte in 4 turtite, care se tin la rece 30 minute.

Se intinde cate o foaie subtire, sa taie in patratele, se pune la mijloc cate o bucatica de rahat si se da forma de cornulet.

Se coc la foc potrivit. Se tavalesc calde in zahar pudra.

Ca diversificare, din aceeasi coca se pot face si fursecuri rotunde (taiate cu un paharel cu gura ingusta) si la care se pune un cubulet de rahat deasupra.

Gradina Zoologica Brno --->Part 1

U zoologické zahrady Brno, Bystrc, ZOO




Deci da,in sfarsit am ajuns si eu azi la Gradina Zoologica din Brno.Rusine sa imi fie! Locuiesc de aproape un an aici si e prima data cand ajung! Gradina Botanica am vizitat-o o singura data din pacate si aia e la 500 metri vis-a-vis de apartamentul unde locuiesc acum.Va spun sincer ca am ramas placut impresionata de felul in care este amenajata aceasta gradina zoologica,de faptul ca sunt ingrijite animalele,nu sunt infometate (asa cum sunt in mare parte la noi) si e tare frumos amenajata! Nu mai vorbesc de faptul ca e aierisita,animalutele au suficient spatiu,nu cred ca se simt "inchise".Un alt aspect important si deloc de neglijat e faptul ca nici un vizitator nu le poate deranja la modul serios,cu poze sau mangaindu-le de exemplu... Pentru ca se pastreaza distanta aia intima intre vizitator si animalut,datorata gardurilor bine structurate.Nu pot sa va declar extazul avut azi atunci cand am vazut ca SE POATE! Deci se poate amenaja o Gradina Botanica exact ca la carte! Am ramas doar cu regretul si intrebarea "la noi de ce nu se poate?!"

Intrarea a costat 4 euro/persoana,iar accesul cu aparatul foto nici macar jumatate de euro!Daca imi luam si camera video (ceea ce rau am facut ca nu am luat-o!) ma mai costa inca un euro!Copii pana in varsta de 10 ani aveau acees gratuit.O alta chestie care m-a sensibilizat a fost faptul ca poti adopta un animalut sau mai multe,ceea ce mi se pare fantastic! Adica mai pe romaneste spus,cotizez lunar o anumita suma pentru hrana si ingrijirea lor.Pentru asta ,ai acces gratuitla intrarea in Gradina Zoologica.Un exemplu frumos,de ce nu,din partea iubitorilor de animalute.

Si drept urmare,am sa va delectez cu cateva poze,unele realizate cam banal,alatele facute cu mari eforturi din cauza gratiilor/geamurilor/luminilor amenajate etc,altele destul de reusite zic eu.

Eu pana acum nu am reusit sa vad prea multe Gradini Zoologice,decat pe aceasta si pe cea din orasul meu natal.Nu stiu cum arata gradina zoologica din orasul vostru,dar eu am ramas cu impresia de "wow ce gradina zoo superba".In principiu vroiam sa pozez si denumirea animalutelor,desi descrierea si numele lor e in ceheste,dar in final am realizat ca am ajusesem la o ora cam tarzie pentru a o vizita (cu doua ore inainte sa se inchida gradina),deci alta data sper sa reusesc sa vad toate animalutele si sa fac niste poze mai artistice :)

Pentru cine doreste sa afle mai multe detalii/informatii despre aceasta gradina sau sa vizualizeze mai multe fotografii,va invit sa urmariti site-ul lor oficial: www.zoobrno.cz/en/

Si bonus un filmulet de pe youtube,dar care nu imi apartine:





Dansii erau destul de calmi :)


















Acesta era un fel de lac amenajat de ei







Nu am putut sa nu ma abtin sa nu le fac o gramada de poze paunilor.Cred ca e cea mai frumoasa pasare pe care ochii mei au putut-o vedea in realitate:eleganta si stilata.

















Niste bibilici



Papagali






O mandrete de paun:



Spatiu de joaca amenajat pentru copii in incinta Gradinii Zoologice:






O rasa de cai:













































































Am uitat cum se numesc animalutele urmatoare,dar cert este ca ma voi interesa exact care e denumirea lor.Imi doresc mult sa le adopt ;))
Erau super dulci,stateau la pozici si faceau niste scheme simpatice.In poze nu prea arata ele frumusele,nici in realitate de altfel,erau ca niste maimutele in miniatura super sociabile.Desi ne despartea geamul,ele tot incercau sa ma atinga :)) Ah si luau o pozitie de model la fiecare poza :))














































In speranta ca nu v-am plictisit cu atatea poze,va mai urma runda a doua de foto in decursul zilei de azi!

Va urez un weekend cat mai placut si sper sa avem parte de o vreme cat mai primavaratica!

Supercounters