Produse pentru unghii Essence

Nu stiu daca se gasesc produse Essence la noi,dar sunt niste produse relativ ieftine,facute in Germania.Ceva gen ELF.Eu personal,am folosit cateva produse de la ei si ma declar relativ multumita pret-calitate.
Am sa fac un mic review la un intaritor de unghii,un lac cu sclipici o mini- oja alba mata perfecta pentru o manichiura french.

Stiati ca sunt fana manichiura french,da? :) Am lacuri transparente si oje albe mate/nudes cat sa ma tina o viata. :))

Intaritorul de unghii Essence
L-am luat inertie,pentru ca vroiam un lac de unghii si efectiv nu gaseam.Apoi am citit eticheta si am zis sa il testez totusi,mai ales ca aveam niste unghii moi,care mi se rupeau des.
Dupa doar o saptamana, unghiile mele au inceput sa para mai sanatoase si am reusit sa le pot lasa si eu mai lungi! Yey. Din punctul asta de vedere lacul asta de unghii a fost fabulos! Cat a costat? Doar 50 czk adica aproximativ 2 euro.O nimica toata,zau!

Oja mata alba Essence
Are o pensula mica,ideala ca sa aplici oja pentru french.A costat la fel ca intaritorul de unghii,2 euro.
Sa fiu sincera,sunt multumita de ea per total,se blenduieste frumos pe unghiute,pensulica e tare subtirica si e ok.Numai ca... nu tine pe unghii.A doua zi,sigur am oja sarita la macar doua degete.

Lac de unghii cu sclipici Essence
Suna aberant poate ca am vrut ceva sclipicios nu? Ei bine,trebuie sa recunosc ca il folosesc mai rarut,dar il folosesc!In general il aplic peste o oja mata,cand ma apuca cheful de sclipici.
E un lac transparent cu sclipici fin in el,si cand zic sclipici fin,pai asa e!
La fel ca si oja,nu tine prea mult pe unghii dar isi face treaba bine.A costat tot 2 euro.

Va doresc un inceput de saptamana cat mai placut! Sa auzim numai de bine!

Good job!

"Clientul nostru,stapanul nostru " cum ar zice un mare clasic in viata.
Zilele astea a venit o doamna in vizita la noi,la firma.Vestita doamna nu era altcineva decat managerul la unul dintre clientii nostrii importanti,mai bine zis,al echipei din care fac parte.Nu vreau sa dau nume,dar o sa va prindeti de ceva pe parcurs.
Toate bune si frumoase,pregatiri peste pregatiri cu meeting-uri si alte nebunii si musai cu tickete &call-uri,da? Eh bine,socoteala de acasa nu prea se potriveste cu cea din targ asadar ne-am trezit in postura ca deh,trebuia sa fim ocupati in prezenta ei,dar nu prea aveam cu ce. Suna bizar nu,avand in vedere ca mereu mi-am refulat frustrarile in legatura cu job-ul asta,nu? Ei bine,a fost o coincidenta,o pura coincidenta!Routerele alea nu picau,tickete nu aveam= nu aveam de muncit .

Dar a venit si o idee mareata,spre rezolvarea problemei : sa mutam ticketele din tura care urma sa fie,pe tura noastra! Pam,pam... Absolut aberant pentru ca erau niste chestii de pus la punct,si cum dimineata noastra e de fapt noapte in US... pe cine sa suni,ce sa rezolvi,unde? In fine,asa ca ne-am jucat rolul fiecare si am fost ocupati timp de o ora cat a roit domnita printre noi.
Managementul nostru era pe pozitii,gata de atac... si incerca sa dea cele mai pompoase cuvinte si cele mai gratioase si protocolare miscari.Whatever,v-ati lamurit da?
Acum vine "cireasa" de pe tort.Distinsa doamna dupa o prelegere tipic plicticoasa ala bala portocala,ce importanti suntem noi si ca totul sa mearga pe roate,concluzioneaza cu "Good job!" Yupii !!!!
Toata lumea e multumita,aplauze,urale (aici exagerez dar na :D ) dar sa nu uitam ca pe viitor ne va paste noi sarcini,task-uri,adica mai mult de munca.Ati inteles tot,da?

Unii maniaci ar fi fericiti,dar ce te faci cu de-alde mine care frate,frate da' branza-i pe bani? Asa ca unii dintre noi ne-am susotit dupa ce am terminat meeting-ul ca in curand ar fi o idee buna sa ne cautam alt job.Altii au fost incantati si s-au simtit onorati,sperand intr-o zi sa ajunga manageri si ei .Eu zic ca viseaza frumos,si nu ca zic eu dar daca nu esti ceh,esti cam ras pe bot la multe lucruri pe scara ierarhiei.Asadar  Good job,dar in continuare sclavilor munciti.Ah puteti si mai mult? Las' ca va dam cat sa va ajunga.

Drept rasplata am primit fiecare cate un breloc si un pix!Un amarat de pix cu sigla clientului si un breloc din plastic cu sigla cu tot si el,care daca il tii mai energic in mana,se rupe!
Deci asa mult valoreaza munca noastra? Aham,inteleg.

Eu stiu ca doamna cu pricina nu putea sa ne propuna si nou sclavilor pe plantatie,o marire de salariu,dar managementul nostru nu pare sa se deranjeze si nici nu o va face prea curand.Asta in conditiile in care intr-o tura absolut normala,eu nu reusesc sa mi iau 30 min amarate sa iau masa,desi legal pe hartie,scrie clar: 45 min break. Si daca i intrebi,ei zic "pai da,ce am zis eu sa nu iei pauza?" Pai la naiba,daca tot e de munca ca la nebuni,doar nu o sa ma duc la masa si restul sa se uite crucis la mine,nu?De ce nu se angajeaza oameni noi?! Reducerea costurilor.Da,da. Altii au adoptat tehnica "mancat in fata pc-ului".Imi pare rau,dar nu pot! Nu e igienic absolut deloc si nici nu vreau sa mi vars franturile de mancare pe tastatura.

Cam asta ar fi cu recunostinta sefului fata de angajat,chiar aici intr-o multinationala care se vrea a fi "de top".Recunosc,si eu lucrez intr-o echipa unde se munceste mult si se baga stress la greu.Si la propriu,si la figurat.Si pe un salariu jenant raportat la volumul de munca.
Urati-mi succes pentru un transfer ceva in alta echipa sau sa mi gasesc alt job,asta pana ma mai tin si pe mine nervii si nu o sa ajung vreo blazata.

Cum ziceam si alta data: unii sunt mai egali decat altii. Zambiti,va rog!

P.S: As fi atasat o poza cu "rasplata" primita dar se vede numele clientului si parca n-ar fi frumos.Nu de alta dar cica ar fi confidentiala treaba :))

Ce imi place mie versus ce ii place lui

Am "furat"  tag-ul asta de la Deena pentru ca mi s-a parut interesant.In general prietenul meu se abtine de la comentarii in materie de beauty,iar atunci cand o face,eu chiar ma bucur! Ei bine,nu chiar mereu :D Mi-am cumparat zilele astea printre altele, un fel de sarafan albastru si cat m-am tot fatait in cabina de proba singura am zis sa mi vine minunat! Cu o camasa alba as fi zis ca merge perfect.Acasa in schimb,cand am facut "proba" si m-am afisat in fata lui imbracata asa,el initial mi-a zis ca arat ok,apoi ca arat funny,ca o scolarita.In prima faza m-a cam iritat aprecierea lui,apoi i-am dat dreptate si am decis sa "ingrop" sarafanul nou-nout printre lucrurile pe care cred ca nu le voi mai purta.Pacat doar ca i-am rupt eticheta si ca nu il pot oferi cuiva caruia ii place si evident ca am "pierdut" 10 euro dand pe el.
C'est la vie!

Parfumul care miroase cel mai bine pe mine:
Eu cred ca Lancome Hypnose! sau  Amor,Amor Cacharel ? Ma mai gandesc. :)
Lui ii place mai mult Treselle de la Avon din simplul fapt ca eram data cu el cand ne-am cunoscut.Oricum din cele doua mentionate,il prefera pe cel de la Lancome.

Rujul care imi vine cel mai bine:
Eu cred ca Lancome.Nu mai retin nuanta,dar e un roziu-trandafiriu perfect pentru buzele mele.
Lui nu ii plac rujurile sau glosurile!Glosurile cel putin le detesta si i se par de-a dreptul scarboase. I se par sexy  buzele intr- o nuanta de rosu tare.

Machiajul ochilor:
Mie imi plac mult machiajele dramatice,cu gri/maro inchis/negru.Si el imi impartaseste parerea numai ca de multe ori ma bate la cap sa renunt la make up.Naturaletea,bat-o vina :))


Manichiura preferata:
French,french,french!
Nu prea imi dau seama de preferintele lui.Am vazut ca nu ii displace cand port nuante tari (gen rosu, albastru mat ),dar nici french.

Tunsoarea care imi pune cel mai bine in evidenta trasaturile fetei:
Mi-e rusine sa o zic,dar totusi o fac : nu ma stie (si nu ma cunosc nici eu ) in ultimii ani decat cu parul pana la umeri sau mai lung de atat.Nu prea mi-am schimbat frizura/culoarea parului.Ma bate gandul sa devin ciocolatie sau roscatica.
Lui ii surade ideea de roscat sau culoarea ciocolatei.Si mai nou ii place parul "culoarea mierii".Sa fie de vina cehoaicele? :))

Bijuteria care ma descrie cel mai bine:
Inelul de la el.Trebuie sa recunosc ca nu imi place asa in mod deosebit,dar e de la el.
El nu prea sesizeaza sau face remarci referitoare la bijuterii.Dar m-a surprins data trecuta in mall cand mi-a aratat un set superb : inel,cercei si lantisor din aur alb cu topaz. A zis ca urmeaza sa mi-l faca cadou.Sa vedem cat de repede se tine de cuvant! :)

Culoarea care imi vine cel mai bine:
Eu cred ca negrul! Da stiu,suna sinistru dar mie imi place negrul.Si ah cred ca imi mai sta bine in nuante gen coraliu,galben si albastru.Si in rosu!
Si lui ii place cum imi sta cand ma imbrac in galben/negru/visiniu.

Stilul vestimentar care ma avantajeaza:
Eu cred ca office/casual.
El adora tinutele office si tocurile! Eh si rochitele scurte,cat mai scurte pentru ca imi evidentiaza picioarele lungi  :D
Eu tocuri din pacate cam evit sa port,ca-s cam inaltuta de felul meu,dar incerc din cand in cand sa ma abat de la "regula".

Lenjeria intima preferata:
Eu sunt de parere ca lenjeria trebuie sa fie cat mai comoda.
Lui ii plac tot soiul de lenjerii,lenjerie sexy sa fie!


Cui ii place tag-ul, il rog sa il preia .Care mai doreste,care mai pofteste? :))

P.S: Uite cred ca arat ca aia din poza pusa de mine mai sus,numai ca eu nu-s atat de slaba :))

De ce (nu) m-as intoarce in Romania....

    Am fost intrebata in diverse ocazii de ce m-as intoarce in Romania,pentru ca au fost ocazii in care am zis "wtf vreau innapoi in tara mea" si trebuie sa recunosc ca am atat argumente pro cat si contra  la capitolul asta.
    Nu de putine ori am simtit ca nu m-am nascut in locul potrivit,la momentul potrivit.Nu de putine ori m-am simtit tradata si umilita,nu de putine ori nu m-am simtit ca "acasa".Unii ar da vina pe conducatori,altii pe tigani..     Eu as da vina pe intreaga natie ca nu ia atitudine,ca nu se incearca sa se schimbe ceva! Ceva-ul ala care ar  putea conta pe viitor macar pentru copii sau nepotii nostrii...Toti parca mergem pe deviza "Las-o bai ca merge asa" sau efectiv ne mutam in alta tara pentru o perioada de timp sau chiar definitiv.
Nu inteleg de ce unii dintre noi suntem atat de rasisti si afirma numai rautati la adresa tiganilor,de parca acestia ar fi principalii vinovati pentru faptul ca tara a ajuns in stadiul asta.Recunosc ca si eu mai am atitudine rasista din cand in cand,dar ar trebui sa ne dam seama de fapt ce e de fapt important si ce nu e....

Mi-as fi dorit sa traiesc intr-o tara in care oamenii politici au bun-simt si demnitate si isi dau demisia cand gresesc sau cand ne mint in fata ca pe niste copii.
As vrea sa traiesc intr-o tara in care există respect pentru tot ce este in jur (natura, animale, oa­meni),intr-o tara in care poporul nu distruge tot, dar absolut tot ce a creat Dumnezeu si oamenii de altadata care aveau anumite valori si principii morale.

In Romania,avem un viitor incert si sumbru. Peste 40 ani,sper nu  sa ajung una dintre pensionarele care nu si permit sa poarte decat perechile de pantofi achizitionate in ultimii 15 ani si care se duc la supermarket doar ca sa poate cumpara  lapte si paine,pentru ca altceva nu le permite bugetul.

V-as povesti ore intregi despre cum castiga altii din turism, despre cum cei care fac turism ii ajuta si pe cei care fac agricultura cumparand doar din fermele din apropiere, despre cum au stiut sa isi pastreze castelele/padurile si sa le valorifice frumusetea pastrand si terenurile din jur, despre cum ma plictiseam circuland pe autostrada pentru ca nu gaseam si eu o groapa pe care sa o ocolesc.Avem o tara care s-ar fi putut dezvolta chiar si numai din turism, daca toate frumusetile ei nu ar fi fost vandute, concesionate si distruse.

Avem intr-adevar o tara frumoasa,pacat ca e locuita de oameni nepasatori.Daca am putea emigra cu totii,am face asta poate,dar o sa ramana o tara plina de politicieni ( a se citi: hoti), nu?

Iata cateva lucruri pentru care as ramane in Romania: oamenii sunt mai deschisi, oamenii nu sunt pe invers ca in tarile dezvoltate, locurile sunt frumoase, aici am familie (sa zicem!) si cativa prieteni (oare ii mai am?). Ah si mancarea romaneasca ar fi unul dintre motive.Oricat m-as stradui sa gatesc bucate romanesti,nu -mi ies pentru ca evident nu gasesc ingredientele care mi trebuiesc.Oricum asta ar putea fi privita ca un plus,avand in vedere ca noi pregatim in general o mancare destul de satioasa.

Sa nu uitam de pozitia geo­grafica a Romaniei, care ne condamna sa fim printre ultimele tari din Europa la multe lucruri! Cehia,de exemplu are ca vecini Germania si Austria.Asadar se poate mandri cu o localizare geografica intre doua tari civilizate si cu oameni docili,supusi pentru care cuvantul violenta nu prea isi are rostul.Sa nu mai vorbesc de faptul ca sunt nationalisti si se ajuta unul pe celalalt la nevoie.In schimb,Romania nu se poate mandri cu aceste lucruri si cu multe altele...

Ar fi atat de multe lucruri de spus incat as scrie pagini intregi si tot nu as putea exprima in cuvinte ceea ce simt.Undeva in mine iubesc ca sunt romanca,pe de alta parte sunt dati in care urasc ca sunt romanca.Asadar un amalgam de contradictii.Oricum,sunt constienta de faptul ca intr-o zi o sa ma reintorc in Romania si imi va fi mult mai greu.


 Eu inca sper intr-o Romanie mai buna! Dar tu?

Cherry Culture Cosmetics 20%-50% OFF Everything in store


Nu intentionez sa fac reclama la nici un site,ci pur si simplu doresc sa va informez despre eventualele reduceri/promotii ... Asa se face ca in ultimele mele posturi v-am facut ceva update-uri in materie de sales la cosmetice si bineinteles,de site ul nou de produse organice.
Am comandat cam de vreo trei ori pana acum de pe Cherry Culture,sa fiu sincera in afara de produsele NYX nu ma atrage mai nimic.
Daca vreti sa plasati o comanda pe acest site aveti in vedere si NYX Jumbo Eye Pencil, eu personal nu am reusit niciodata sa gasesc in stoc nuanta "Milk" care am vazut ca e super apreciata si laudata de multe fete.Acum vad ca e la reducere si se gaseste la $3,25

Descrierea site-ului pentru acest produs:
"
Best seller for years. NYX jumbo eye pencil are the best creations from NYX. Whether you want to stay sweet and innocent or go sexy and smoky for the parties tonight, NYX jumbo pencils are a must have in your makeup bag. Color Name Change: Lemon = Lime

Ingredients:
Ceresin Wax, Candelilla Wax, Bees Wax, Squalane, Hydrogenated Styrene, Ethylhexyl Palmitate, Mineral Oils, Polyisobutene, Butylated Hydroxy Anisole, Propyl Paraben, Mica, Talc, C.I.77499, Pearl Powder."
 
Dupa cum observati contine o gramada de parabeni si alte "minunatii".Asadar nu uitati sa mai dati o raita pe Organic Life pentru produse bio! 

Va pup si spor la cumparaturi! Sa aveti in continuare un weekend cat mai placut si nu prea calduros!

Organic Life !

Zilele astea am descoperit acest site si care nu m-a lasat deloc indiferenta.Cred ca ar fi minunat daca am da startul in a folosi produse bio pentru un stil de viata mai sanatos!
Cosmeticele din oferta lor nu contin parabeni, aluminiu, sulfati, derivati din petrol, ftalati, parfumuri artificiale sau coloranti sintetici.
Aveti prezentate in detaliu ingredientele si de asemenea posibilitatea sa va exprimati opinia despre produsul dorit.

Producatori: Badger Balm,Balm Balm, Charme d'Orient, Jason, Essential Care,Mayam ,Natural House,Sonett ,Natracare si altii.

Iata si ce produse mi-au atras mie atentia in prima faza:

d-Panthenol (provitamina B5) sursa naturala, uz cosmetic, 10 ml
Producator: Mayam
Ingrediente: 100 % Panthenol.
 
 
 
 
 
Unt de Shea BIO, 100 gr
Producator: Mayam
Ingrediente: 100% unt de Shea (Butyrospermum parkii) certificat organic.
Lotiune de corp cu Lavanda, 250ml
Producator: Urtekram
 
Ingrediente: Water, apricot kernel oil*, vegetable glycerine*, palm oil products, sheanut butter*, olive oil products, jojoba oil*, citrus seed extract, essential lavender oil*, citric acid. Nimic altceva. * = din agricultura organica.

100% din totalul ingredientelor sunt de origine naturala, iar 10% din totalul ingredientelor provin din agricultura organica.
Certified by ECOCERT SAS - BP 47- F-32600 Lisle Jourdain.

International list of ingredients (INCI): Aqua, prunus armeniaca kernel oil*, glycerin*, glyceryl stearate se, cetyl alcohol, butyrospermum" parkii butter*, cetearyl olivate, sorbitan olivate, simmondsia chinensis cera*, citrus grandis seed extract, lavandula angustifolia oil*, citric acid, geraniol, linalool, limonene (* = din agricultura organica.
 
 
Balsam calmant pentru iritatii, 175 gr
Producator: Essential Care
Ingrediente: ulei de nuca de cocos*, unt de shea*, ulei de floarea soarelui, ulei de ricin, musetel

 * crescute si produse organic 100%, certificat de Soil Association. Fabricat in Anglia.
 
 Si acestea sunt doar cateva produse de-ale lor, din multitudinea de produse oferite de acest site.Imi place ca e foarte bine structurat,pe sectiuni: Producatori,Bebelusi si mamici,Corp,Ingrediente,Machiaj,Par,Ten,Casa BIO.
La sectiunea de make up inca nu puteti achizitiona nimic,dar am inteles ca in curand vor baga si astfel de produse.

Pacat ca nu fac livrari si in afara Romaniei,dar pentru mine e clar,macar trei-patru produse imi voi cumpara cand ajung in tara.Imi fac cu ochiul prea multe si deci nu voi putea rezista tentatiei :)

Va invit sa dati o raita pe site http://www.organic-life.ro/ si sa vedeti ce gama variata de produse au. Spor la cumparaturi!
 
 

ELF Cosmetics

ELF Cosmetics au promotie valabila in perioada 18-21 august la diverse produse.
Puteti achizitiona un produs cu 5,6 sau 7 lei.
Pentru mai multe detalii accesati site-ul lor: http://www.eyeslipsface.com.ro/

Unde mancam?

 Am sa va vorbesc in acest post putin despre mancarea cehilor si apoi sa va arat cam ce imi place mie sa mananc la restaurant.Nu prea aleg bucate tradionale cehesti,pentru ca sunt destul de grele.
Cehii functioneaza dupa programul "zi lumina", nu ca sudicii care au program privilegiat, cu pauza la pranz. Asa ca puteti manca la orice ora din zi. Autoservirile si braseriile se inchid insa relativ devreme - ora 21.00, in schimb restaurantele nu te dau afara nici dupa miezul noptii.

Praga se mandreste cu restaurante in care se servesc retete de pe vremea bunicilor: svickova (carne de vita intr-un sos de legume si lamaie), friptura de porc cu zeli (varza acra), staroceska basta (o reteta veche cu cel putin trei feluri de carne), vanat in sos de vin rosu si fructe de padure.

De multe ori o masa cuprinde doar un singur fel de mancare si nu presupune sa fie insotit de paine. Aperitivul (predkrmy) cuprinde obligatoriu sunca de Praga, dar cehi nu sunt extrem de patrioti deoarece sunt innebuniti dupa ouale a la russe si salamul unguresc deosebit de picant. Supa nationala se numeste Ceska Bramborova si are la baza cartofi, ciuperci si morcovi. Mancarea tipica ceha cuprinde o multime de alimente preparate pane: branza fierbinte pane, chiftele pane, conopida sau ciuperci pane. Cehii se dau in vant dupa prajiturile cu frisca sau cu crema de vanilie, desertul de baza. Apoi au imprumutat de la vienezi strudelul si tarta cu fructe si mac. la capitolul bauturi, berea ceheasca este de top. Dar daca berea nu e pe gustul tau, incearca o alta bautura traditionala, din plante, numita Bekerovka.


Un pranz in Praga poate costa intre 5 si 10 euro si cu greu vei reusi sa te ridici de la masa, deoarece bucataria ceha este puternic influentata de cea germana si austriaca. Portiile sunt imense, iar mancarurile sunt consistente. Cele mai ieftine locuri unde se poate manca sunt Samoobsluha (bufet rapid cu autoservire) si Pivnice sau Hospada (braserii traditionale). Aici se poate gasi la orice ora (intre 9.00-21.00) o mancare calda ce nu va depasi 110 Kc (3 euro). Hostinec este o carciuma populara, permanent plina de fum, dar cu cea mai ieftina bere. Vinarna are mancaruri mai diversificate si chiar meniuri turistice pentru 250-365 Kc (6 ,1 -9 euro). Restaurantele clasice (restaurace) au meniuri complete cu preturi de peste 450 Kc (12 ,4 euro)


Nu acelasi lucru il putem spune despre Brno,unde preturile sunt semnificativ mai mici decat in Praga.Trebuie sa recunosc ca am frecventat cand am ajuns in Brno destul de multe restaurante.Unele mancaruri mi-au placut,altele nu,cel putin in prima faza,dar evident conteaza foarte mult si bucatarul/restaurantul.

Restaurantul meu favorit dn Brno se numeste "Baroque" si pot sa spun cu mana pe inima,ca mereu am mancat mancare proaspata si gustoasa,exceptand o singura data cand,probabil ma saturasem de mirosul zebrei (cotlet de porc) si efectiv am renuntat sa mai mananc asa ceva.

Ieri am avut chef sa mi comand paste,pentru ca nu mai mancasem spaghetti de ceva timp.Vad ca si restul de la masa,mi-au "furat" ideea.Eu am servit spaghetti Arabiatta,restul care au mai fost la masa : spaghetti Gorgonzola,spaghetti Parma si unul singur si-a comandat o friptura cu ceva garnitura.

Spaghetti Arabiatta (pe care le mai servisem de inca doua ori,in alte ocazii si care mi s-au parut excelente)
Aveau un soi de spaghetti din grau dur,putin ulei de masline,cateva masline negre,putin praz mai mult de decor,un fel de sunca speciala care dadea o savoare aparte spaghetelor,putina ceapa inabusita si continea o rosie decojita si inabusita de asemenea.
Eu azi am incercat sa le fac acasa,recunosc ca au iesit cele mai bune paste facute vreodata de mine,dar nu aceeasi savoare ca la restaurant.Motivul? Principalul motiv a fost sunca cu pricina,desi chiar nu am folosit sunca obisnuita,se pare ca aceea era un pic mai altfel.Eu am mai adaugat in plus putina verdeata si ceva mai multe rosii decojite si mai mult praz.Rezultatul au fost farfuriile goale  dupa ce trei persoane s-au infruptat din ce am gatit eu azi :)
Sa va arat pozica cu cele de la restaurant,pe cele facute de mine n-am reusit sa le pozez,dar cand mai repet reteta asta  o sa pun si poza  :)


Spaghetti Parma
Nu va pot spune in detaliu ce contineau aceste spaghetti ca nu le-am servit eu,dar pareau a fi prea satioase pentru gustul meu: smantana,cascaval,sunca,praz.Combinatia de smantana,cascaval si spaghetti deja ma ia cu fiori.Calorios dle,calorios rau! Nu ca spaghetele ar fi de dieta oricum.
 
 
 
 
Spaghetti Gorgonzola
mi s-au parut niste spaghetti super simple de incercat acasa: in afara de gorgonzola si smantana si niscaiva praz nu stiu daca mai contineau si altceva.Puteam sa ma uit pe meniu,la descrierea acestui fel de mancare,dar na,nu am avut atunci curiozitatea.
 
 
 
Friptura de porc cu garnitura
o mancare simpla,care parea chiar ok.In poza a iesit si posesorul farfuriei cu pricina,pentru ca efectiv era la ceva distanta de mine la masa si nici nu mai avea rabdare sa incetez eu cu "prostiile" (aka poza,desi l-am asigurat ca e fix pentru blog,nu pastrez pozele ca sa salivez acasa pe ele :)) )

Nu am servit desert,ci doar vreo doar vreo doua capuccino super meseriase.
Nu stiu de ce,dar in ultima vreme chiar sunt fana cappucino . :)




Si acum cateva poze sa va faceti o idee despre imaginea restaurantului:
Intrarea restaurantului:



In interiorul restaurantului:


Si apropo,desi ieri a fost Sf.Marie,va urez la toti cei care purtati acest nume un sincer La multi ani si sa traiti cu numele!

I'm back!

Dupa o absenta de aproape 2 saptamani, I'm back!... Nu ca nu as fi avut subiecte de discutat in tot timpul asta dar mi-a fost lene sa scriu si sa mai astern si ganduri pesimiste... Si nu,nici in vacanta n-am fost.Vacanta mea va fi doar in decembrie,din pacate am avut alte prioritati vara asta...
In ultima vreme am trecut printr-o perioada destul de nasoala,dar inca nu mi-am pierdut optimismul. Oh well... la munca lucrurile devin din ce in ce mai plicticoase, mi se baga pe gat sa fac niste sarcini in plus fara sa mi se mareasca si salariul...
Ca sa detaliez: jobul se vrea a fi unul tehnic,dar de fapt si de drept e mai mult call center.Stau si ma intreb,ce Dumnezeu caut eu acolo si cum m-am lasat eu pacalita sa ajung in echipa aia?! Dar nu e nimic,asta nu inseamna ca nu pot sa imi schimb echipa sau sau chiar firma. Ma batea gandul sa schimb si tara,de ce nu? :)Pana una alta mai vedem...
 Si de parca asta n-ar fi suficient,o colega de munca isi permite sa vorbeasca cu prietenul  meu asa cum eu il alint!Adica pana una alta,nu pricep de unde si pana unde domnita face scheme din astea... Inca ma mai gandesc daca sa ma "dezbrac" de caracter si sa o iau la o discutie ca intre fete... Intre timp o ignor si imi vad de ale mele.Oricum,urat din partea ei.


Aici desi ma tot plangeam de ploi si de vreme urata,a fost incredibil de cald vara asta! Au fost si zile cu 34 grade Celsius.Acum nu va inchipuiti ca sunt bronzata,pentru ca aici n-an fost la piscina decat o singura data vara asta.Ah,sa nu uit,maine am zis ca ma duc iar,asta daca va fi vreme frumoasa.

In ultimele doua zile ce am mai iesit,in cluburi si am dat raita pe la restaurante... Nu stiu daca e un prost obicei sau nu,dar din cand in cand mai dau iama o data la o luna de zile cel putin si pe la restaurant sa ma mai delectez cu bucate cehesti... Numai ca sfarsesc a comanda cu totul alte lucruri decat traditionala bucatarie ceheasca : supa lor cu crutoane ma lasa oarecum indiferenta (a mea iese mai buna,sac! ) , zebra ( cotlelul de porc) parca i au schimbat reteta si nu mai e asa bun...

Dar asta nu inseamna ca ca nu mi s-au mai intamplat si lucruri frumoase : prietenul parca e mai intelegator si binevoitor la cerintele mele (sper sa mai tina minunea :D ),am mai facut si ceva shopping , am primit cateva complimente zilele astea  si  chiar un cadou neasteptat de la o prietena (alias Mos Craciun in mijlocul verii  :D ) :  o crema Effaclar Duo La Roche Posay,o mostra destul de consistenta de crema anticelulitica Collistar ( pe care am tot cautat o sa o cumpar si nu am gasit-o ) si o cutie de petit macarons!
Nu sunt o mega impatimita a dulciurilor,dar petit macarons au fost delicioase.Aici dulciurile pe care le cumpar sunt fie fabricate in Austria fie in Germania,pentru ca alea cehesti n-au nici un fel de gust.
Acum va las sa salivati la poza asta :D Btw sesizati si fundita atasata cutiei,care m-a facut sa cred pentru o clipa ca e ziua mea :)


Favoritele mele au fost cele cu Framboise si Cafe. :)

Postul asta se vroia a fi optimist,apropo.Dar evident nu prea mi-a iesit.
Sa aveti un inceput de saptamana cat mai bun si placut!

Liberté, égalité, fraternité... dar nu pentru toţi!

Liberté, égalité, fraternité... dar nu pentru toţi. Doar Suedia şi organizaţiile neguvernamentale sar în apărarea ţiganilor.

Când vine vorba despre romii din Ro­mânia şi Bulgaria, despre pro­priii nomazi şi despre cei cărora le-a acordat cetăţenie, Franţa nu mai aplică celebrul motto "Libertate, egalitate, fraternitate".

Şi în timp ce organizaţiile care luptă pentru respectarea drepturilor omului acuză Uniunea Europeană că închide ochii faţă de "epurarea et­nică", o parte din ţările membre se pre­gătesc de un val de expulzări şi au pus la punct noi legi care au în vi­zor comunitatea romă.

Autorităţile oraşului Copenhaga au cerut asistenţă guvernului danez în vederea expulzării a 400 de romi. În Belgia, o caravană de 700 de romi a fost gonită din Flandra şi forţată să-şi aşeze tabăra în Valonia.

Guvernul italian, cel care a lansat moda "planului pentru romi" în urmă cu aproape trei ani, n-a luat o poziţie oficială în ceea ce priveşte măsurile anunţate de Paris, însă Pierre Lellou­che, secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, a anunţat că se bucură de sprijinul şi înţelegerea Ita­liei, care trece prin aceeaşi "dramă".

"Merci" France!

Supercounters