NOTD: Holografic? Yes,please! + LMA

     Nu am detinut nici o oja holografica pana acum.Nici macar nu stiam daca imi va place sau nu.Mi-am exprimat initial entuziasmul fata de oja holografica nuanta Citrine acum cateva zile pe pagina de facebook a blogului,aici. A durat fix doua ore din momentul in care am primit coletul si pana cand oja asta a ajuns pe unghiile mele.Am studiat atent sticuluta si ma fascina atat ambalajul ei cat si culoarea ei: o nuanta  a mierii,cu irizatii aurii,aramii , verzui ba chiar si reflexii albastrui.
   Am realizat apoi ca o ador si mai mult cand am vazut cat de usor se aplica pe unghiile mele,eu care de multe ori aplic stratul de oja mai mult in zig-zag decat uniform pe unghii! Apoi surprinderea mea a fost "wow asa repede s-a uscat?!"


   Nu stiu cat va rezista pe unghii,deja ar fi a 3-a zi cand o port si e inca intacta,netocita la varfuri.Presimt ca eu si nuanta asta de oja holografica vom avea o iubire profunda,pana la ultimul strop al flaconului. Stiu ca suna siropos,putin bizar,dar parca nu am simtit niciodata atata extaz si entuziasm sa folosesc o oja.Niciodata pana acum 2 zile.Sa fie de vina culoarea ei? Aplicarea ei? Faptul ca s-a uscat rapid si ca pare rezistenta? Nu stiu care din aspectele astea a cantarit mai mult,dar cred ca toate astea la un loc au facut-o ca fiind descoperirea anului in materie de oje.






Glittergal Australia Citrine 3D Holographic Nail Polish 10ML


Totusi sa va las si descrierea oficiala a ojelor holografice GlitterGal:


Nails - 3D Holographic

Unique to G Gal is our truly extraordinary Australian 3D range of Holographic nail polishes.

A true high intensity multi-chromatic 3D/Holographic effect which captures light and reflects a full spectrum of vivid colour.  Nail Enamel that has created a blogging infatuation.  Formulated with the highest blend of ingredients, including our fine and intense holographic formula, to create the most superior product available today on the international nail polish market.  

These Nail Polishes are Formaldehyde free, DPB free, and Toluene free.








   Nu am fost niciodata in stare sa consum o oja pana la ultima picatura,dar daca consistenta acesti oje va ramane aceeasi pe parcurs,atunci o voi consuma pana la ultimul strop.
 Call me crazy,dar ador de-a dreptul nuanta asta de oja holografica! Si parca e perfecta de purtat si pentru seara dintre ani,nu? ;)


  Si apropo mi-as fi dorit foarte tare sa fi incercat si una din nuantele din Opal Collection,Lightning Ridge sau Andamooka Blue.Ambele arata intr-un mare fel.Le puteti vedea pe toate disponibile din aceasta colectie aici.


Oja aplicata in doua straturi pe unghii:
Glittergal 3D Holographic Nail Polish shade Citrine (click here)





Glitter Gal Duochrome collection



Holographic images 9 releases


  Alte nuante care mi s-a parut interesante sunt Blue Holo Beautifulness! Glitter GAL (e divina nuanta asta!!!),Fuchsia Holo by Glitter Gal,Glitter Gal Cupid Holographic Holo 3D Nail Polish Hot Neon Bright Pink si Glitter Gal Copper 3D Holo.Am incercat sa un fac o lista din aia minuscula,ca altfel le insiram pe toate de la categoria Opal sau Holographic. Voua ce nuante va fac cu ochiul?



Shop Details

   Apropo,cei de la Glittergal Australia au diverse competitii si give-aways asa le puteti da un Like si le puteti urmari si pagina lor de facebook aici.

  La multi ani si fie ca Noul An sa va aduca in suflet bucurii,ce va doriti si ce nu va doriti (lucruri bune evident)! Va multumesc din suflet celor care m-au citit anul acesta sau in anii anteriori/ca ati trecut prin micul meu colt virtual. Vorba unui prieten "Va doresc tot ce imi doresc mie!" (adica numai de bine)







Pupici,
 Andreea

Winterlicious Tag

   Inainte de a trece la postarea propriu zisa,sper ca ati trecut de starea aia de amorteala de sarbatori,mai avem Revelionul si apoi gata,noul an :D Mi-am facut atatea planuri si vise,numai zile de la Dumnezeu sa am si sa se si indeplineasca...
 Am vazut tag-ul asta la Katynel si mi s-a facut "pofta" de a face acest tag cu acest set de intrebari :)



1. Oja preferată în această iarnă- m-as fi straduit sa gasesc raspunsul la intrebarea asta daca nu descopeream recent  oja holografica Glittergal Australia Citrine 3D Holographic Nail Polish :)








2. Produsul de buze preferat iarna asta-  Pentru hidratarea buzelor am fost fidela stick ului Bioderma Atoderm cu care din pacate nu mai fotografie,tocmai ce l-am aruncat ieri pentru ca se consumase.Trebuie sa imi iau altul urgent.
Pentru buze colorate,exista o solutie: NYX matte lipcream nuanta Milan ;)









3. Cea mai purtată piesă de îmbrăcăminte iarna asta- Cred ca e un pulover de la C&A.Pentru ca e lejer,nepretentios,poate fi purtat cu jeans.Si e albastru ofc!








4. Cel mai purtat accesoriu iarna asta-  


O pereche de cercei din aur alb cu doua fete pe care ii am de cand am implinit 18 ani...O alta pereche de care am "abuzat" sunt niste cercei de la Orsay pe care acum ma chinui sa ii regasesc in magazin pentru ca cei pe care ii am eu s-au cam uzat cu timpul...







5. Aroma preferată iarna asta

Cappucino cu ciocolata luat din Viena.Nu e cine stie ce marca,a fost extrem de ieftin la cat de bun este.Din pacate am baut vreo 3-4 cappucino-uri pe zi numai eu de cand am ajuns din Viena si cutia aproape e un sfert,deci nu am mai fotografiat-o.In schimb am gasit pe net foto cu alta aroma :)) Asta sa va faceti o idee de ambalaj.Eu ador ciocolata calda si cappucino-ul,dar aici gasesc numai chestii ciudatele din pacate... 






6. Băutura preferată iarna
Cappucino sau lapte cald +cacao





7. Filmul preferat de Craciun
Nu am unul anume,dar obisnuiesc fix de Craciun sa ma uit la filme cel mai mult in toata perioada anului.Craciunul acesta am vazut Vanila sky (un film putin ciudatel),House of Sand and Fog care a fost un film extrem de trist...


8. Colindul preferat

Am cateva colinde preferate :D Printre ele s-ar numara acestea:

 Last Christmas (click aici)
 Florile Dalbe- Narcisa Suciu (click aici)
 Deschide usa crestine (click aici)
 O, brad frumos ! (click aici)

In rest,muzica anilor '90 sau a anilor 2000 se pun la socoteala? :D








9. Mâncarea preferată de sărbători
Imi plac sarmalele,salata boeuf fara maioneza,carnatii facuti in casa,friptura de curcan,acritura de orice fel (conopida,muraturi,castraveciori) ,salata de fructe si cozonacul :)




10. Decoraţiunile preferate-
O decoratiune pe care am luat-o special sa o pun in bradutul de anul asta.



11. Planuri de sarbatori-     
Deja au trecut sarbatorile,nu am facut nimic deosebit,decat am lenevit uitandu-ma la filme.Inainte de sarbatori am avut mini-vacanta la Viena.


Daca doriti puteti sa preluati acest tag (valabil pentru bloggerite) sau puteti sa lasati raspunsurile la aceste intrebari in sectiunea comentarii.


Pupici,
Andreea

Un coltisor de vis: Viena

    Desi trecusem destul de multe ori prin Viena,eu Viena o "vizitasem" doar asa: aeroport,autogara,putin in centru, Stephansdom-ul si aia era tot.Deja ma enerva ideea ca sunt delasatoare si ca nu am batut pasul in orasul pe care multi il considera ca fiind deosebit.
   Ocazia perfecta a aparut cand niste prieteni din Romania au venit in Viena fix in perioada cand aveam si noi vacanta luata.Bine ,nu ne-am sincronizat intreaga vacanta cu ei,dar tot a fost placut.
  Cred ca va puteti imagina si voi ca in preajma sarbatorilor de Iarna cazarile sunt scumpe,unele exagerat de scumpe as spune.Totusi am gasit o oferta de nerefuzat la Hotel Geblergasse prin Booking.com.Un hotel plasat decent,la 10 minute de centrul Vienei de la statia Alser Straße. Dar sa revenim la Viena.Per total ca oras e superb.Cel putin seara cand il vedeam asa luminat,plin de decoratiuni si luminite care mai de care mai interesante si captivante.Atatea decoratiuni de Craciun cred ca nu am vazut in viata mea si nu orice decoratiuni puse asa la plesneala cum se intampla chiar si pe  aici sau mai rau,pe la noi...








   Viena este un oras splendid, cu cladiri in stil baroc.Orasul ramane patruns de grandiosul spirit imperial, reprezentat de palatele impozante si vilele ce pot fi admirate la tot pasul.Mostenirea culturala a orasului e in mare parte muzicala, mari compozitori precum Strauss, Beethoven, Schubert si Mozart au trait si au concertat aici.Orchestra Filarmonica din Viena si Opera de stat, mentin vie traditia orasului, sustinand mai multe concerte de muzica clasica decat in oricare alt oras al lumii.Din pacate nu am fost la nici un astfel de concert,preturile erau mai mult decat piperate pentru bugetul meu si sa fiu sincera nu am considerat chestia asta ca fiind un "must have".Poate cu alta ocazie.







Majoritatea atractiilor turistice sunt in vasta zona pietonala,in centrul orasului .Spre marginea orasului se afla faimosul parc de distractii Prater (unde nu am ajuns inca!) si opulentul palat Schonbrunn , resedinta de vara a familiilor regale.








 Mariahilferstraße e probabil raiul shoppingului si probabil locul unde ai sanse sa vezi natii de tot felul pe metru patrat.Nu stiu daca e asa in tot timpul anului,dar atmosfera de sarbatori e superba.Un loc plin de forfota (dar fara sa fie agasanta!),unde ai ce vedea incepand de la decoratiuni de Craciun si terminand cu multitudinea de magazine.Am strabatut Mariahilferstraße doar doua ore din pacate,grabiti fiind sa prindem deschis un muzeu.








Am reusit sa ajungem si la Madame Tussauds Wien,care m-a dezamagit profund.Pret exorbitant pentru bilet,pentru maxim 20 personalitati expuse.Si cel mai enervant a fost ca nu aveau garderoba si a trebuit sa ne invartim pe acolo  cu geaca/haina groasa dupa noi...apoi oamenii erau cumva in renovari pentru ca mutau mese,scaune si in loc sa poti sta linistit sa faci fotografii trebuia sa te stresezi sa eviti personalul muzeului sau sa eviti alti turisti dornici de foto.Desi a fost ideea mea "geniala" de a ajunge in locul asta,mi-a parut rau la final.De bani,de timpul alocat dar ma rog,e o experienta.Nu mai zic de faptul ca ziua aia mi-am uitat bateria de la aparatul foto la incarcat si am luat cu mine aparatul... gol,fara bateria.Yeah.







Am vizitat si Schönbrunn Palace (expozitia de arme,palatul imperial si muzeul de muzica).O experienta interesanta iar biletul destul de ieftin pentru toate cele 3 muzee si a meritat cu siguranta.
Primaria noua a Vienei a fost iar o alta experienta captivanta.


Un loc pe care nu trebuie sa il ratati daca va plac animalele marine,e Haus des Meeres.

 Tot in Viena am descoperit ca imi place mancarea chinezeasca.De fapt o ador :)) Asta pentru ca incercasem de vreo doua ori sa mananc mancare chinezeasca pe aici (in Brno) si m-a lasat ... rece.Am incercat pentru prima data si sushi pe care il cam evitam din varii motive.Nu pot sa zic ca-mi place dar nici nu e dizgratios pentru papilele mele gustative.Daca vreti mancare chinezeasca buna si ieftina va recomand sa incercati Sushi & Wok (situat pe  Thaliastraße 126 ,Vienna 1160)






Si cele mai bune prajituri din aprilie de cand am fost in tara,le-am mancat la o cofetarie din Viena: un strudel cu mere si un fel de crema de zahar ars super buna.

    Pietele de Craciun vieneze (mai ales piata de Craciun din fata Primariei) cu siguranta au fost atractia turistilor,vindeau incepand de la globulete,dulciuri,preparate din carne pana la porumb fiert si vin fiert.Nu am luat decat o cana,asta cumparand cana cu vin :)
  Cei de la hotelul Geblergasse au fost prietenosi,una din receptioniste,chiar romanca :) Micul dejun tip bufet suedez a fost mai mult decat mic dejun pentru 5 euro,mancai romaneste daca vroiai.Singurule lucruri pe care le am de obiectat in privinta hotelului e ca mi s-a luat dintr-o crema Paula's Choice (dunno era o crema noua,deci 20 ml nu dispareau din 3 utilizari pe care apucasem sa le fac inainte din tubul ala de crema) si in baia noastra era mucegai.Nu m-au deranjat prea tare lucrurile astea,in fond la cat de scumpe sunt cazarile in Viena,probabil ca deh,avand camera la "reducere" in perioada respectiva,ne-au dat si o camera mai prost amplasata probabil.Camera curata,cu asternuturi curate,TV si internet prin cablu gratuit in camera.Per total recomand acest hotel,nu ne-au disparut lucruri de valoare gen bani,telefon sau laptop,desi le-am lasat in camera uneori.






  Seriozitatea, punctualitatea si modul de viata al austriecilor e in discrepanta cu felul cum suntem noi obisnuiti, ar trebui sa reprezinte un exemplu, un mod de viata pentru foarte multi dintre noi.Mi-ar place sa locuiesc in Viena,dar din pacate nu stiu germana,ca sa imi pot gasi vreun job acolo.





  Daca am ramas cu vreun regret ca nu am facut ceva in Viena atunci lucrul ala e  hoinarit prin magazine.Si shopping.Nu mi-am luat decat un concelear MAC de pe Mariahilferstraße .In orice caz,am certitudinea ca voi reveni curand pentru shopping in Viena :)

Ah,si stiti ce mi-a mai lipsit din Viena? Zapada... zapada aia din anii copilariei de care mi-a facut "pofta" acum Katynel in postarea asta.


   Am incercat sa fac acest post cat mai scurt posibil,sper ca v-a facut placere sa cititi mica mea impresie despre Viena.

Pupici,
 Andreea

Supercounters