Cum se curata pensulele pentru machiaj


Daca tocmai ai achizitionat o pensula sau un set de pensule pentru make-up, nu le folosi inainte de a le spala, nici macar pentru a le testa. Eventual incearca-le pe mana pentru a vedea daca perii sunt destul de moi etc.

Perii pensulelor prind destul de mult praf si nu poti fi niciodata sigura de conditiile in care au fost tinute (depozitele nu sunt tocmai un paradis al igienei). Asadar, orice ar fi, nu utiliza pensulele inainte de a le spala bine.

Cum poti face acest lucru

Pregateste un sampon pentru bebelusi sau un gel de dus hidratant, un bol sau pahar de plastic si apa calduta.

Baga fiecare perie sub jetul de apa calda, umple bolul cu apa calda, toarna in el doua linguri de gel de dus si inmoaie toate pensulele in amestecul respectiv.

Dupa cateva minute, ia cate o pensule si maseaza-i bine perii. Eventual mai poti adauga putin gel de dus in palma pentru a o curata bine.

La final, clateste pensulele cu apa din abundenta, iar daca simti nevoia, poti repeta operatiunea.

Nu uita ca pensulele trebuie apoi curatate periodic, mai ales daca le folosesti zilnic pentru ca in ele se aduna resturi de machiaj si uneori chiar piele

moarta (daca nu te exfoliezi) deci nu sunt tocmai niste obiecte perfect sterile. Ideal ar fi sa le cureti o data la doua saptamani.

De asemenea, daca vrei ca perii sa fie moi/pufosi, poti utiliza uleiul de masline. Toarna intr-o bucata de bumbac putin ulei de masline si apoi freaca fiecare pensule in parte de carpa de bumbac, dupa care se spala cu gel de dus si apoi clateste-le bine cu apa calda.

Acelasi lucru trebuie aplicat si bureteilor sau aplicatorilor pentru fardul de pleoape.

Bineinteles ca exista si solutii de curatare a pensulelor pe care le poti cumpara din magazine.

Supercounters