Reteta de cornulete fragede


























Uite cum mi-am petrecut eu o ora si ceva ieri: facand ceva dulce.Ma saturasem de facut checuri,clatite si placintele.Asa ca gandul la bunica mea care candva imi facea niste cornulete fragede si atat de bune la gust m-a indemnat sa imi incerc si eu "norocul".Acum ia-o pe bunica de unde e... Cateodata ma gandesc ca El a gresit luand-o prea repede de langa mine... In cei 22 ani pe care i-a apucat ea sa ii petreaca in preajma mea,nu ne-am certat niciodata.A fost singura persoana care prefera mai degraba sa taca,sa zambeasca subtil decat sa te contrazica! Ciudat,cu bunicul nu facea asa... Ba din contra.Insa eu si sora mea am avut parte de un "tratament" aparte: mereu rasfatate cu vorbe si diverse bunatati culinare,alintate putin spus... Si n-am crezut niciodata ca o sa o pierd,am crezut pentru o clipa,ca e nemuritoare... ca o sa ramana acolo sa imi dea sfaturi mereu si sa ma incurajeze. Si totusi stiu ca acolo,unde e,e alaturi de mine...

Revenind la reteta cu pricina,la cornuletele noastre.. asta ca sa nu devin mai nostalgica si trista decat sunt.Eu am folosit gem de prune amestecat cu alune maruntite cumparate asa din comert,pentru ca rahat nu am gasit pe aici.Cred ca nu exista asa ceva pe la ei.Va sfatuiesc totusi sa nu faceti ca mine,sa incercati reteta cu rahat.Mie mi se pare ca ies mai bune,mai gustoase.. Sau poate am impresia asta,pentru ca de fapt asta e reteta traditionala de cornulete.In loc de unt se poate pune untura,insa nu garantez cat de mult o sa va placa,in schimb vor rezista mai mult timp fragede.

Ingrediente:
250 g unt,
200 ml lapte,
zahar pudra,
1/2 kg rahat,
1 lingura otet,
drojdie de bere cat o nuca,
faina cat cuprinde.

Mod de preparare: Se freaca untul spuma, se toarna laptele in care s-a dizolvat drojdia de bere, se amesteca putin, se adauga otetul si iar se amesteca. Se toarna faina, se framanta pana devine un aluat potrivit si se imparte in 4 turtite, care se tin la rece 30 minute.

Se intinde cate o foaie subtire, sa taie in patratele, se pune la mijloc cate o bucatica de rahat si se da forma de cornulet.

Se coc la foc potrivit. Se tavalesc calde in zahar pudra.

Ca diversificare, din aceeasi coca se pot face si fursecuri rotunde (taiate cu un paharel cu gura ingusta) si la care se pune un cubulet de rahat deasupra.

Supercounters