Avantaje vs dezavantaje


Nu stiam ce titlu ar fi mai potrivit,dar in final l-am ales pe cel mai sus mentionat.Dupa cum bine stiti,acum ma aflu in Brno.M-am hotarat in sfarsit sa pun "pe hartie" avantajele si dezavantajele acestui oras.
*E un oras linistit,curat,cu multe spatii verzi,aerisit!
*Vremea e mereu ploioasa.Accesoriul ideal e ... umbrela!Daca as putea schimba vremea umeda si mereu ploioasa cu vremea din Romania,as fi facut-o negresit!Dar din pacate,nu este posibil lucrul asta.
*Cosmeticele par mai ieftine raportand pretul lor la salariul de aici.Am calculat de cateva ori diferenta de pret de aici si cea din Romania si in general produsele lor nu sunt cu mult mai scumpe fata de ale noastre,insa calitatea e alta!
*Nu stiu daca am vazut mai mult de 10 femei nemachiate pe strada! Cehoaicele efectiv au o mare grija zilnic: sa se imbrace cat mai sexy si sa poarte un make up cat mai ingrijit zilnic!Si acum imi pun intrebarea: de ce majoritatea cehoaicelor sunt blonde?!
*Abonamentul la internet începe de la 20 de euro și e restrictiv. Din punctul ăsta de vedere România mi se pare un paradis.
*Majoritatea folosesc transportul in comun care e impecabil.Stii mereu la ce ora ajunge bus-ul sau tramavaiul in statie,nu stai sa astepti ca un pisoi plouat.Abonamentul costa in jur de 20 euro si cred ca nu exista ceh care sa nu foloseasca abonamentul.E mai ieftin si convenabil sa ai abonament decat sa iti cumperi bilet.
*Berea e sport national pe aici.Evident e si ieftina.Mai ieftina decat apa atunci cand o comanzi la restaurant!Un alt sport national ar mai fi si hocheiul.
*Politia patruleaza peste tot,te simti mereu in siguranta.
*Oamenii de aici sunt mai calmi,mai binevoitori,mai relaxati.
*Nu se gasesc magazine romanesti/anumite produse romanesti.
*Vara nu e ca la noi,aproape ca nu prea exista vara aici.Vara trecuta au fost maxim 24 grade Celsius.


Daca mai imi amintesc si alte ascpecte,mai fac un update pe aici.

Supercounters