“Eu când vreau să fluier, fluier”

La prima vedere, filmul “Eu când vreau să fluier, fluier” pare o mare prostie ca restul filmelor româneşti (după anii ‘90, mă rog majoritatea), mai ales că o mare parte din actori sunt ţigani. Tot ne plângem că suntem făcuţi ţigani de nemţi, francezi şi alţi străini, dar noi tot astfel de filme facem, cu ţigani. Nu că aş avea ceva cu ţiganii, dar ar putea face aşa încât proporţia de actori să fie jumi-juma, jumate rumâni-jumate români sau filmele să nu mai fie despre rumâni.
Filmul românesc “Eu când vreau să fluier, fluier”, de Florin Şerban a fost selectat în competiţia oficială la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin din 11 – 21 februarie.
Filmul se bazează pe povestea unui adolescent care se hotărăşte să evadeze dintr-un penitenciar, cu numai 5 zile înainte de a fi eliberat.
Acţiunea filmului se complică şi mai mult în momentul în care Silviu, personajul principal, se îndragosteste de Ana, o studentă la sociologie care îşi face practica în penitenciar.
Este un film  care nu  este inspirat din realitate, ci o denaturează. In plus e absolut enervant faptul ca Silviu e brailean,si ma rog,rata de infractionalitate din Romania,e cea mai mare in Braila?!
Cotidianul britanic The Guardian notează că tema delincvenţilor a dominat cele mai bune filme europene de la Berlinală, unul dintre acestea fiind cel regizat de Florin Şerban, numit de jurnalistii britanici "o bijuterie".
Deutsche Welle scrie că, prin această peliculă, regizorul Florin Şerban vrea să atragă atenţia asupra condiţiilor în care trăiesc tinerii delincvenţi din România.Asadar toti delicventii din Romania sunt tigani?!



Sa nu se inteleaga ca nu sunt fan filme romanesti,ci pur si simplu filmul asta mi-a lasat un gust amar din momentul in care Silviul ala a inceput sa faca diverse,iar finalul a fost lasat "in aer".
Un film bun romanesc,care imi vine acum in minte e "Cel mai iubit dintre pamanteni".Stefan Iordache isi creeaza personajul cu multa maiestrie.
Puteti urmari aceasta secventa,dar va invit totodata sa vizionati filmul,pentru ca merita!




Sa aveti un inceput de saptamana cat mai placut!

Supercounters