Reteta: Legume cu piept de pui la cuptor

Azi am facut legume cu piept de pui la cuptor.Daca va "tenteaza" poza cititi in continuare reteta mea.

Photobucket

Reteta e una foarte simpla dar destul de migaloasa,zic eu.
In primul rand pieptul de pui se fierbe si se taie in jumatate,asta daca nu aveti piept de pui dezosat.
Apoi eu am folosit diverse legume pe care le am tocat marunt: un praz,doua vinete,doi ardei mari gen ardeii kapia,doua cepe mari,un morcov mare si cam atat.
Ceapa dupa ce a fost taiata marunt,am calit-o in putin ulei incins,apoi am adaugat morcovul ras si dupa cateva minute,am pus vinetele spalate si taiate cubulete si apoi ardeii tocati marunt.Am folosit o oala cu dimensiune destul de mica,pentru ca daca foloseam o tigaie de prajit nu ar fi avut loc toate legumele.
Am adaugat apa suficienta cat sa se fiarba toate legumele,dar nici foarte multa.
Am taiat prazul destul de marunt si l am pus peste toate legumele din oala cu pricina.
Cand legumele au fost fierte (a durat cam aproximativ 30 min) si s-a legat compozitia am adaugat putina boia iute,cimbru,piper si sare.Am amestecat aceasta compozitie cu ce mirodenii am vrut si am mutat o intr-o tava de cuptor,mai inalta.
Pieptul de pui a fost asezat peste compozitia de legume si apoi am bagat tava la cuptor timp de 15-25 minute.Am adaugat si marar deasupra.
Cand s-a rumenit pieptul de pui,pentru ca legumele deja fusesera fierte pe aragaz,am scos tava din cuptor.

Photobucket

Eu am facut garnitura de cartofi prajiti si o mini salata din putin praz,o rosie,putin morcov tocat.

Photobucket

Cam asta ar fi reteta mea de legume cu piept de pui la cuptor.
Am sa va pun poza si cu clatitele facute ieri: cateva cu dulceata de visine si cele mai multe cu finetti.Azi nu am mai reusit sa le pozez decat pe acestea patru,pentru ca restul au fost mancate de ieri :))

Photobucket

Revin maine cu poze si impresii de la Muzeul Tehnic pe care l-am vizitat ieri.Voi ati fost la muzee?Cum a fost weekendul?

Supercounters