My experience with foundations...

Daca pana acum cativa ani,mai exact pana acum vreo 4 ani aveam un ten aproape perfect ,(ma mandream cu un ten destul de ok) ,fara sa bag zeci de creme in el,geluri,anti-acneice si altele,acum pot sa zic ca am nevoie de fond de ten zilnic.Nu neaparat ca nu arat ok fara,dar m-am obisnuit sa il folosesc atunci cand ma duc la munca sau la vreo distractie.Din cand in cand imi permit sa ma duc la shopping data doar cu un gloss de buze,un blush  si o mascara,deci nu ar fi asa rau. Oricum niciodata nu stau machiata in casa decat daca am invitati si in ultimii 3-4 ani rar mi s-a mai intamplat sa uit sau sa fiu prea obosita ca sa ma demachez.

De ce folosesc fond de ten?

E foarte simplu si deja m-am enervat de cateva ori pe al meu prieten care mereu imi tot repeta ca arat mai bine naturala decat data cu fond de ten! Ma simt mai ok,mai confortabil sa stiu ca cearcanele mele sunt acoperite ,ca intreaga mea fata are aceeasi culoare uniforma,ca acel cos razlet care mi a aparut cu o noapte inainte nu mi-l monitorizeaza si mi-l vor lua  in vizor colegii :))
Am un ten capricios de la o vreme incoace si oricat m-as strofoca sa il pastrez cat mai curat cu putinta cu diverse masti de argila,infuzii de ceai,demachiere ca la carte,creme,se incapataneaza sa mi dea dureri de cap!
Aici se mai adauga si faptul ca eu lucrez in ture,ceea ce va dati seama imi da peste cap tot metabolismul,clima (aici e mereu atmosfera umeda si usor calduta,iar pe mine ma ucide!),alimentatia ...

Ce fonduri de ten am incercat

 Sa precizez inainte: am tenul mixt cu tendinte acneice.
Am sa incerc sa imi reamintesc ce fonduri de ten am incercat pana in prezent si am sa ii fac o scurta prezentare a fiecaruia dintre ele.

My first love a fost Max Factor.Acum cand imi amintesc cu ce am inceput eu sa sa ma dau ma ia rasul.E vorba de Pan Stik ul de la Max Factor care da,are o acoperire super buna,dar numai natural nu arata pe fata! Trebuia avut grija sa ma dau atat pe gat cat si pe ten,dar eu ma dadeam doar pe fata... Nici nu mi mai amintesc daca ma dadeam in exces sau nu,dar cert este ca nuanta nu era una prea potrivita,era o idee mai deschisa decat cea a tenului meu.
Si da,imi amintesc si faptul ca vanzatoarele habar nu aveau de viata lor si initial credeau ca acest fond de ten era un concelear!
 Nu stiu daca acesta  fost al doilea,dar printre altele folosite a fost si fondul de ten Accord Parfait L'Oreal.Un fond de ten mai prost nici ca am incercat!! Pana si Maybelline Afintone (am incercat doar mostre de acest fond de ten), arata mai decent pe fata mea,desi nici de acesta nu am fost multumita.
Revenind la Accord Parfait,nu am nici cea mai mica idee de ce majoritatea fetelor folosesc acest fond de ten! E incredibil  cand realizez ca de fapt acest fond de ten nu se potriveste sau cel putin asa pare in viziunea mea nici macar unui ten uscat,iar celui gras nu ii face fata  sigur si daca incerci sa pui pudra peste o sa arati ca un clown.Posibil celor cu ten normal fara nici o imperfectiune sau pori invizibili, fiindca ii accentueaza.

Mai folosisem si un fond de ten de la Avon,care zau nu imi mai amintesc numele lui,probabil ca deja l-au scos din catalog,asta fiind acum vreo 5 -6 ani.Avea o consistenta fluida,aerata si  acoperire destul de ok,dar avea si un pret destul de piperat la momentul ala.Singurul fond de ten incercat de la Avon si care de altfel,mi-a fost bun.Nu arata ca o tencuiala pe fata mea ,dar am renuntat la el ca avea o rezistenta la transfer destul de mica si costa si mult pentru bugetul meu de atunci.

Un alt fond de ten de la L'Oreal,care l-am achizitionat recent,e L'Oreal Accord Parfait mineral.Probabil vroiam sa imi demonstrez mie ca orice produs L'Oreal care mi-a picat in mana nu prea l-am iubit...Exceptie facand glossurile lor Glam Shine care mi-au placut de la bun inceput.
Acest fond de ten l-am folosit de maxim 3 ori si acum zace pierdut printre alte lucruri uitate... Stiu ca iarna nu sunt potrivite fondurile de ten minerale,de aia l-am si abandonat oarecum...



Sa revenim din nou la Max Factor,ca eu am incercat diverse fonduri de ten de la ei.Ma intreb uneori de ce mereu am avut fixatia asta cu Max Factor la fond de ten,pentru ca in afara de pudra,un blush crema  si fonduri de ten,eu n am mai incercat nimic de la ei: farduri,oje,rujuri,glosuri.

Fondul de ten Lasting Performance Max Factor l-am comparat intotdeauna cu Miracle Touch tot de la Max Factor,asta probabil ca dupa ce am terminat cele doua cutiute de Miracle Touch l-am incercat pe primul mentionat si am fost dezamagita! Mi s-a parut ca isi schimba nuanta acest fondul de ten dupa cateva ore care statea aplicat pe tenul meu,ca se oxida parca! Asa ca am renuntat la el fara urma de regret.



Cu Miracle Touch Max Factor a fost dragoste la prima vedere ,sau mai bine spus la prima testare.Am nimerit nuanta din prima ,un warm almond 45 (sper sa nu ma insele memoria!),care se contopea efectiv cu nuanta tenului meu.Textura lui cremoasa si abosolut adorabila lui cutiuta m-a facut sa il iubesc.Imi amintesc ca in perioada aia locuiam la Iasi,si ca tipa din Iulius Mall a fost super draguta si a stat cu mine la testat si scotocit nuanta potrivita.A fost pentru prima data in viata mea (!) si vorbesc la modul serios,cand o vanzatoare de  cosmetice a avut rabdarea necesara sa ma lase sa testez mai multe fonduri de ten fara sa puna o fata de sictirita. Era cat pe ce sa il cumpar din nou zilele astea,dar nu am gasit din pacate nuanta care o folosisem,iar urmatoarea era cam inchisa.

M-am focusat insa in final  pe Max Factor Xperience,dupa ce am testat in prealabil mai multe testere de Chanel,Dior,Estee Lauder... Si nu ca Max Factor ar fi mai bun decat cele mentionate anterior dar s-a incadrat in bugetul meu : fix 18 euro (450 czk)
Raport pret calitate e ok,e singurul fond de ten Max Factor achizitionat care are o acoperire incredibil de mica! Insa da un aspect natural tenului,se contopeste efectiv cu nuanta tenului. Fondul asta de fapt are ceva ce lipseste cu desavarsire la restul de fonduri de ten incercate de la Max Factor: nu face fata sa luceasca! Really! Desi eu nu am probleme cu lucitul fetei,fondul asta de ten imi lasa tenul perfect mat.



Calvin Klein - Infinite Hydration Moinsturizing Foundation e un alt fond de ten testat, cu acoperire mica,dar cu o textura hidratanta,uniformizeaza culoarea tenului si da un aspect natural.E potrivut mai degraba tenului uscat,pe tenul meu mixt arata mult prea lucios si e nevoie de multa pudra peste.L-am abandonat numai dupa patru utilizari,nu ca mi-ar fi facut rau,dar clar nu e un fond de ten pentru ten mixt!
 Nuanta  de Soft Beige folosita mi se potriveste bine tenului meu.Pe buna dreptate l-au numit "infinite hydration" pentru ca practic dupa ce il aplici,iti simti tenul mai fresh,mai hidratant,dar e mult prea hidratant pentru mine!! Se aplica foarte usor pe ten,se blenduieste perfect,are o consistenta fluida si lejera.

 Fond de ten La Roche Posay

E singurul fond de ten care l-am folosit cu regularitate  in ultimul an de zile,fara sa realizez ca de fapt ca tenul meu ori se obisnuise cu el si nu il mai suporta,ori de la bun inceput asa a fost si nu mi-am dat seama,convinsa fiind ca e dermacosmetic si nu are cum sa imi faca rau.


Am iubit enorm acest fond de ten,l-am luat fara ezitare dupa ce l-am testat in farmacie,dar tot fara ezitare l-am si abandonat de vreo doua  saptamani sau mai bine :)
Am facut un review in detaliu aici,la acest produs.Este un produs excelent din toate punctele de vedere,mai putin acum pentru mine,cand l-am suspectat pentru aparitia unor iritatii,cosuri &co.Culmea e ca de cand l-am abandonat,tenul meu arata cu totul altfel,nu mai e atat de capricios ca in ultimul an.

Vichy Normaderm

Iar un alt dermacosmetic bifat pe lista mea de cosmetice.Ca sa spun pe scurt: nu mi a placut prea mult cum arata tenul meu cu acest produs,simteam ca mi-l sufoca,asta facand comparatie cu La Roche Posay Toleraine.La capitolul acoperire statea bine,dar parea cam "nenatural" pe fata mea.




Estee Lauder Ideal Matte Refinishing Makeup Teint mousse fini poudre SPF8

Am fost atat de incantata cand l-am primit in ziua respectiva , ca m-am fatait in fata oglinzii vreme de 20 minute sa vad  cat de adorabila eram :)) Fara urma de modestie,dar arata spectaculos pe tenul meu,dar asta nu mai mult de 4 ore! Nu stiu de ce dupa 4 ore mi se ia neuniform de pe ten  si ma trezesc ca adorabilul meu fond de ten ca se transforma in pudra! 
E primul si momentan singurul  fond de ten care l-am folosit de la Estee Lauder,deci termeni de comparatie cu altul din gama lor,nu am.
 In primul rand culoarea imi vine manusa ,folosesc nr 20 cool ivory. La capitolul acoperire sa zicem ca sta destul de bine,tenul poate "respira" .In plus nici nu imi plac fondurile de ten care "sufoca" tenul.

Un lucru care clar urasc la fondul asta de ten: ambalajul! Initial pare atractiv,chiar interesant as spune,dar pe parcurs cand incepi sa folosesti continutul produsului parca incepi  sa iti schimbi parerea.Trebuie sa presezi sau sa "storci" destul de bine flaconul ala patrat pentru a scoate ceva produs si forma lui nu prea e prietenoasa in cazul asta. Faptul ca e un fond de ten spuma,face sa iasa si mai greu continutul produsului.
Acest tub nu este deloc potrivit pentru textura acestui produs. Acum sunt la cel de-al doilea tub de produs,dar zau ca nu stiu daca l-as mai cumpara pentru ca e "doar" 40 euro aici.

Ma tenta sa imi iau Double Wear Estee Lauder,am observat ca are cu totul o alta textura decat Ideal Matte si are acelasi pret.De ce nu l-am achizitionat a fost pentru ca am gasit doar testere pentru vreo 3 nuante inchise,nu mi am putut da seama decat de textura lui dar nu si ce nuanta imi trebuie! Asa ca dupa ce am intrat in Sephora si in Douglas,am renuntat la ideea de a il lua in ziua aia. Am ramas insa placut impresionata de cum s-a prezentat Clinique Soft finish make up (testerul!) si eram pe punctul de a il achizitiona daca nu ma impiedica si pretul... Apoi am zis totusi sa revin la salariul urmator,sa mai dau o raita pe makeupalley.com sa ma uit dupa review uri si apoi poate ma decid.Ideea asta nu m-a impiedicat sa profit un pic de bunavointa celor din Sephora,si am mai testat si Stay-True Makeup Oil-Free Formula care mi s-a parut iar genial! Pacat ca nici acesta nu avea testere,dar textura lui fluida,lejera mi s-a parut super.
Un altul care m-a cucerit a fost Chanel PRO LUMIÈRE PROFESSIONAL FINISH MAKEUP SPF 15.
Nu va mai zic de ce nu l-am luat,da? La 50 euro cat costa,m-am gandit ca e cazul sa mai analizez situatia :)
Am ramas in schimb surprinsa ca imi doream mult sa testez Revlon Colorstay oil free si nuu a fost de gasit standul Revlon atat  in Sephora cat si  in Douglas. Sa fiu sincera niciodata nu am incercat absolut nimic pana acum de la Revlon. Dar mi-am promis eu mie ca unul din lucrurile care le voi achizitiona cand voi ajunge din nou  in Romania,o sa fie un fond de ten Revlon Colorstay :)
Pe wish list ul meu se mai afla si MAC Studio Fix Fluid SPF 15,daca ajung cumva in Praga anul asta,il voi lua cu siguranta. 

Stiu ca a fost un post kilometric,dar am vrut sa trec "in revista" cam ce fonduri de ten am mai folosit,de mentionat pe toate nu cred ca am reusit sa o fac oricum. :)

Mi-a venit ideea acestui post in urma vizualizarii post-ului dedicat fondurilor de ten de pe blogul Federovei.
Apropo nu uitati de giveaway,asta daca doriti sa participati,evident.


Voi ce fond de ten folositi in prezent?

Pupici,
Andreea

Supercounters