Intalnire online sau face to face?


De multe ori m-am gandit ca la unii dintre noi ne place sa traim mai mult online... Si ca sa fiu mai directa: e mult mai rapida si mai eficienta pe de o parte,seductia cu ajutorul noilor tehnologii si nici nu pretinde prea mult curaj.

Candva barbatii se chinuiau si inghetau pe sub balcoane compunand poezii sau trimitand biletele de amor,dar acum virtualii stau in fotoliu si daca n-au inspiratie,nu-i nimic,tot gasesc ei ceva :)

Atasam melodii cool sau trimitem link-ul clipului de pe youtube, uploadam fotografii si de multe ori nu ne infatisam asa cum suntem, ci exact asa cum am vrea sa fim perceputi.

Suntem deja fiinte virtuale alcatuite din gesturi standard: open, password, upload/ download, copy/ paste, send, lol, shut-down. Nu ne mai intalnim la modul face to face, ci dam "accept".Mai tineti minte cand eram copii si ne completam oracole?Acum ne completam profiluri. Si pentru ca tot a venit vorba de lucruri pe care le faceam acum ceva timp,cand a fost ultima data cand ai scris o scrisoare?

Nu e nevoie sa iesim in parc, pentru ca avem webcam. Nici intimitatea nu mai are vreun pret, ne expunem viata secunda cu secunda prin twitter si, oricum, important e sa fim available si online pentru mai multi. Numai asa cresc sansele sa fim iubiti. Nu de catre cineva anume, ci de cat mai multi. Si nu pentru cine suntem, ci pentru cine vrem noi sa se creada ca suntem.

Si da,trebuie sa recunosc ca am fost si eu o victima candva a "sistemului".Ce a urmat dupa, a tinut doar de o neconcordanta intre caractere.

Supercounters