Ingrediente naturale pentru exfolierea pielii



Pentru ca nu toata lumea este incantata de varianta cremelor si gelurilor exfoliante cu ingrediente chimice, parabeni etc, m-am gandit sa caut cateva variante, complet natural, netratate chimic, ingrediente care se gasesc in principiu in bucatarie sau pe care le poti achizitiona de la Plafar.

Unele sunt gandite de mine, altele culese de pe net sau din reviste.

De asemenea, pentru ca este recomandat sa amesteci aceste ingrediente cu un lichid sau o substanta care sa faca abraziunea si alunecarea mai usoara si mai placuta, am cautat inlocuitori si pentru gelurile de curatare.

Tarate de grau – eu am incercat gomajul cu tarate de orez, insa mi se pare ca se inmoaie prea repede. Oricum, daca stau sa ma gandesc mai bine, cred ca are o consistenta potrivita pentru pielea sensibila a tenului. Taratele de grau se gasesc la plafar si costa in jur de 2 ron punga (cam 250 de grame). Adica dintr-o punga…. te exfoliezi destul.

Faina de orez – nu am incercat inca exfolierea cu faina de orez. Promit ca o sa o incerc cat de curand si revin cu impresii. Se gaseste tot in plafar si costa aproximativ 8 ron (500 grame).

Frunze uscate de ceai – galbenele, musetel, ceai verde, codita soricelului etc. Atata vreme cat sunt uscate si maruntite, poti folosi cam orice fel de ceai. Acestea exfoliaza fata fara sa o raneasca si o lasa foarte catifelata. Recomandat este sa le achizitionati tot din plafar, pentru ca cele din comert mai contin coloranti sau alte ingrediente chimice.

Cafea macinata sau zat de cafea – am citit pe multe site-uri faptul ca masajul cu cat de cafea sau cafea macinata, ajuta la reducerea celulitei si ca majoritatea cremelor anticelulitice contin extract de cafea. Eu am incercat-o si mi-a placut senzatia – atat pe ten cat si pe restul corpului. Pielea ramane fina si aromata.Plus ca eu ador mirosul de cafea!

Zahar – am folosit zaharul doar pentru exfolierea mainilor, in combinatie cu ulei de masline. Mi-a placut la nebunie rezultatul. Am combinat o lingurita de zahar alb cu o lingura de masline si mi-am masat pielea aproximativ 30 de secunde. Pielea ramane catifelata si hidratata.

Sare grunjoasa – am incercat o singura data. Mi-am masat picioarele cu ulei de masline si o lingura de sare grunjoasa si mi-a placut. Pe restul corpului nu am incercat,cred ca e prea riscant....

Malai – l-am folosit si eu intr-o perioada, dar numai pe corp pentru ca mi se pare foarte dur. Am vazut ca unele fete il folosesc si pe fata si il recomanda.

Si sa nu uit varianta de litoral: nisipul. Se spune despre brazilience ca au pielea atat de fina si fara celulita pentru ca atunci cand merg la plaja isi maseaza tot corpul (in special abdomenul, picioarele si fundul) cu nisip. Ieftin si sanatos!

Pentru ca nu poti pune pe piele produsul de exfoliere fara sa ii dai un lichid care sa ii faca alunecarea mai usoara, iata cativa inlocuitori naturali pentru gelul de fata:

Uleiul de masline – evident.. ce poate fi mai hidratant si mai natural decat uleiul de masline extravirgin? O lingurita de ulei de masline si o lingurita rasa de produs abraziv iti vor lasa tenul impecabil.

Ulei de galbenele – mereu am fost incantata de unguentul de galbenele, avand in vedere ca cicatrizeaza si grabeste vindecarea cosurilor. Ei bine, uleiul de galbenele poate fi o baza perfecta pentru abraziunea pielii. Se gaseste la plafar si costa aproximativ 5 ron, 30 ml.Eu mi-am achizitionat ultima data patru cutiute de crema de galbenele (pentru ca aici nu am vazut asa ceva).

Ulei de germeni de grau – acest ulei ajuta la regenerarea pielii, ii ofera elasticitate si hidrateaza intens. Despre el se spune ca ajuta la marirea sanilor… dar eu nu prea cred in basme.Deci nu l-am testat! Costa aproximativ 7 ron, 100 ml.

Ulei din samburi de struguri – se foloseste uleiul asta pentru zona sensibila a ochilor. Am aflat ca este foarte bun si hranitor, perfect pentru pielea din jurul ochilor. Acesta este bogat in vitamina E, contine antioxidanti, ajuta prevenirea imbatranirii pielii si hidrateaza puternic. In general se gaseste in recipiente mici – 10 ml si costa cam 5 ron.

Atentie! Pielea se poate exfolia de maxim doua ori pe saptamana.

Exfolierea, adica indepartarea celulelor moarte, ajuta la regenerarea pielii si la asimilarea substantelor nutritive din cremele si uleiurile hidratante.Exfoliati-va pielea cu o zi inainte de plaja pentru ca bronzul sa se depuna direct pe piele, si nu pe celulele moarte care se vor duce intr-un timp foarte scurt. Si nu uitati de crema cu SPF mare!

Supercounters