Panthenol FORTE Cream 6%


Tot auzeam in stanga si in dreapta pe la alte fete ca panthenol-ul e bun pentru tenul cu probleme,asa ca mi-am facut curaj si am testat prima crema cu panthenol pe care am vazut-o in farmacie.S-a descurcat destul de greu farmacista sa imi explice una alta in ceha (limba pe care eu nu o vorbesc si abia inteleg cateva cuvinte).Mai rar gasesc farmaciste care sa vorbeasca limba engleza.In fine,ultima data daca nu eram atenta imi recomanda o crema Eucerin pentru ten uscat,iar eu il am mixt...

Crema Panthenol FORTE are un conţinut ridicat de complexe D-Panthenol şi A, E, vitamina F.Mie mi se pare destul potrivita pentru tratarea pielii iritate.Asa cum este scris si pe prospectul produsului,complexul de vitamine protejeaza membranele celulare de oxidare si daunele provocate de radicalii liberi şi împreună cu D-Panthenol are un efect de regenerare şi de protecţie asupra tenului.

Eu o folosesc ca o crema de zi cu zi si o alternez din cand in cand cu o alta crema de la Manufaktura,prima dintre ele fiind specifica tenului gras şi problematic.Aceasta recomandare este mentionata chiar si pe prospect: sa fie folosita ca o crema de zi.E o crema lejera,care este absorbita usor in piele,cu un miros placut dar nu exagerat de aromat.
Ambalajul flaconului este de 30 g,iar pretul ei este in jur de 4 euro aici.Cred ca nici in Romania nu are vreun pret exagerat.

Acum sa ne lamurim ce efecte au vitaminele care contin aceasta crema.
Vitamina A previne distrugerea celulelor, care cauzeaza imbatranirea prematura.Efectele vitaminei A sunt deja cunoscute in tratamentul problemelor pielii. Uleiul de seminte de maces contine o cantitate mare de vitamina A. Aplicat noaptea, este unul din cele mai bune tratamente pentru antiimbatranire.

Vitamina E este folosita pentru promovarea vindecarii ranilor si reducerea cicatricelor. Se gaseste in uleiuri vegetale naturale, nuci si legume, in cantitate mai mica in cele din urma.Este recomandata ca supliment deoarece vitamina este distrusa prin procesarea alimentelor. Vitamina E incetineste procesul de imbatranire si este un sistem complex cu rol de bariera protectoare impotriva agentilor mecanici.

Vitamina F este indicata sa se foloseasca pentru eczeme,sebore,ulceratii arone ale pielii.

Asadar e o crema care contine numai lucruri bune. :)


Supercounters