Reteta: Chec
Asa cum va spuneam deunazi,ieri m-am pus sa fac ceva dulce.Ce putea fi altceva decat chec,prajitura mea favorita?
Pentru cei interesati,aceasta e reteta:
Ingrediente:
250 gr zahar, 5 linguri apa, 4 oua, 1 praf de sare, 5 linguri de ulei, 200 gr faina, o lingura (15 gr) cacao, zahar vanilat si nuca de cocos pentru presarat peste chec (asta daca preferati nuca de cocos,eu am renuntat la ea)
Mod de preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga treptat 250 gr zaharpeste albusurile batute spuma, amestecandu-se continuu. Apoi adaugati galbenusurile unul cite unul, apoi faina in ploaie. Se toarna in forma de chec ( daca se foloseste hartie de copt, direct, daca nu, se unge forma si se presara cu faina). Se adauga umplutura in tava. Intr-un bol se amesteca 1 lingura de cacao cu putina compozitie ramasa si se toarna peste chec. Se baga la cuptor (care trebuie sa fie deja incalzit la 150 grade) si se coace pentru 30-40 de minute, pana cind o scobitoare introdusa in mijlocul checului iese curata. Cind este gata, se presara cu zahar vanilat si/sau nuca de cocos.