Reteta: Scrumbie la cuptor



Ingrediente

4-5 scrumbii,
hartie pergament,
sare,
suc de lamaie

un ardei iute

Se curata scrumbiile, se spala si se lasa, intr-un castron, sa se zvinte de apa. Dupa ce s-a scurs de apa, se sareaza cu putina sare pe ambele parti. Se taie hartia pergament in bucati dreptunghiulare sau patrate. Se impacheteaza scrumbia in hartie pergament. Dupa ce se impacheteaza, scrumbiile se aseaza una langa alta, in tava de la aragaz si se baga la copt in cuptorul bine incins. Se tin la copt aproximativ o ora si un sfert.
Cand sunt gata se stinge focul, se scoate tava, si se desface cu atentie fiecare scrumbie in parte. Se pun pe un platou incalzit impreuna cu sosul strans in hartie, se mai adauga suc de lamaie dupa dorinta sau ardei iute. Se face sarmura si se serveste.

Se garnisesc cu frunze de patrunjel verde.

4 comentarii:

  1. E un adevarat deliciu scrumbia. Eu ii pun felii de lamaie pe ea si cand o infasor in hartie sa o bag in cuptor. Capata o aroma foarte placuta, acrisoara, si imprumuta un pic din parfumul cojii de lamaie.

    RăspundețiȘtergere
  2. vreau si eu scrumbie..,
    nu stiu daca se gaseste in Bucuresti,este delicioasa.
    de ce nu mi-ai trimis o portie?

    RăspundețiȘtergere
  3. @Adina,ar trebui sa se gaseasca scrumbie si in Bucuresti.Daca nu da o fuga pana in Braila sau Galati.O iei direct de la sursa :))

    RăspundețiȘtergere
  4. am gasit la Real...
    mi-a facut si mie mama azi,a fost delicioasa.
    abia astept sa cumpar alta.

    RăspundețiȘtergere

Mâzgâleli:

Supercounters


StatCounter