10 reguli ca să trăiești ca mine


Am primit o leapsa de cateva zile de la Andrada,pe care o voi onora abia acum,dupa cateva zile de relax total :)) Deci scuzele de rigoare pentru Andrada.
Ideea ei e sa enumar niste "reguli" pe care eu le aplic in viata de zi cu zi sau asa ma stradui,da?!
Ordinea lor e aleatorie,asa ca va rog sa nu puneti pret pe ea.

1. Fii optimist/a!
Desi nu reusesc mereu sa aplic chestia asta ,dar ma straduiesc. Sunt genul de om care face haz de necaz si cateodata prefer sa ma ironizez decat sa ma las doborata de ceva negativ. Asadar mereu am trait dupa deviza ca dupa o furtuna,vine si soarele... Si cam asa a fost mereu.

2.Zambeste!
As fi putut sa o incadrez la regula nr 1 dar am preferat sa fie mentionata in mod aparte. Ideea e ca mereu oamenii care imi zambesc imi provoaca o stare de buna dispozitie,asa intrucat incerc sa le induc o stare de bine si celor care pe care ii intalnesc zilnic!O gluma,un compliment,un ajutor,un mic gest va smulge cu siguranta un zambet sau macar o privire relaxata a interlocutorului tau!

3.Fa-ti prieteni!
Candva,cand lucram in alta companie,in alta echipa,cu alti oameni... un coleg m-a intrebat asa intr-o doara " De ce iti e frica cel mai mult pe lumea asta?" Am raspuns fara sa gandesc prea mult,si aproape spontan " De Dumnezeu". Asa e,imi e frica de Dumnezeu. Dar completarea raspunsului meu a fost atunci cand am auzit de fapt de ce anume ii era frica colegului meu: de singuratate! Am realizat atunci ca imi innumar prietenii pe degetele unei maini si ca nu am asa prieteni multi pe care ma pot baza.Pentru ca intr-un fel sau altul,atunci cand oamenii sunt fericiti uita sa isi impartaseasca fericirea cu ceilalti,si te... abandoneaza! Isi aduc aminte numai atunci cand au nevoie de tine sau cand au o durere-n suflet.E trist,nu?Voit sau nu,se intampla asta. Deci da,si mie imi e frica de singuratate.
Btw imi lipsesc conversatiile cu el si desi eu am mai vrut sa iesim la o cafea impreuna,asta de dragul vremurilor de cand eram colegi si zic eu,ne intelegeam bine,el m-a cam refuzat de vreo cateva ori.Eu am renuntat sa mai insist,sa nu se interpreteze altcumva situatia.

4. Fii deschis/a la noi provocari! Daca cineva m-ar fi intrebat daca am curajul sa plec sa lucrez sau sa traiesc in alta tara decat Romania pana acum doi ani,i-as fi spus un "nu" al naibii de hotarat.Minunea s-a infaptuit si iata-ma ca rezist de ceva timp aici.
A fost o provocare pentru mine,asa cum am mai avut si alte mici provocari pana acum.Cu siguranta vor mai urma si altele,care sper sa le fac fata cu brio.:)

5.Bucura-te de lucruri simple!
O suna ea banal afirmatia asta,dar e chiar adevarata! Culmea e ca multi dintre noi chiar nu facem chestia asta,ne bucuram doar cand ne achizitionam un lucru scump sau cand realizam ceva pe plan profesional.Uitam practic sa zambim,sa traim liberi,sa ne bucuram si de mirosul unei flori,ca ea exista si ca ne da o stare de bine! Si nu,poate suna aberant,dar eu una am incercat,cel putin de cand vietuiesc aici sa nu mai iau lucrurile prea in tragic (adica viata de zi cu zi) si sa ma bucur de ascunsele raze de soare si de misterul oricarui lucru care ma face sa ma simt fericita.

6.Relaxeaza-te!
Orice ar presupune relaxare pentru tine: orice hobby de al tau,sport pe care il practici,o carte pe care o citesti,iesire cu prietenii,shopping... Orice te face sa te relaxezi,profita de lucrul ala.Ai grija sa nu fie prea costisitor.Sa zicem printre altele ca iti place sa calatoresti,nu prea o poti face saptamanal sau lunar treaba asta,nu? Daca ai buget,de ce nu?:))

7.Respecta!
Respecta si vei fi respectat! Vorba aia,ce tie nu iti place,altuia nu ii face. Mi se pare de bun simt sa respecti pe cineva fie ca e mai mare sau mai mic ca tine la ani sau ca functie,iar lista poate continua.
Mereu am admirat barbatii care stiu sa ofere un loc in mijloacele de transport,desi clar oentru unii chestia asta a ramas de moda veche sau un lucru care nu e "cool". Mereu am admirat barbatii care intai lasa o femeie sa intre in imobil si sunt atenti si sa deschida usa.Asa da barbati!

8.Nu critica!
Iar daca totusi critici pe cineva,ai grija sa fii mai bland in descrieri si apelative necorespunzatoare.
Cred ca ceea ce am urat cel mai mult la un om,a fost sa fie critic cu mine.Nu imi place sa fiu criticata chiar daca celalalt are dreptate intr-un fel in ceea ce ma priveste.Pana la urma si el are defectele lui,as putea si eu sau oricine altcineva sa il critic nu?!

9.Implica-te!
Implica-te oriunde: la job,in relatiile cu prietenii,in voluntariat,in orice nu merita ignorat sau tratat cu indiferenta! Orice lucru bun care nu e etichetat ca fiind unul "vicios" merita putin efort din partea ta! Asadar,implica-te!

10.Iubeste!
Desi o mentionez ultima,nu e cea mai putin importanta... Ideea e ca atunci cand iubim scoatem in evidenta,sau cel putin asa ar trebui,numai trasaturile noastre cele mai frumoase!
Iubiti calculat,echilibrat,fara gelozii nefondate,cu patima si cu o doza de nebunie specifica adolescentei!
Tu cand ai iubit ultima data?

Leapsa se duce mai departe la care doreste si la care pofteste :))
Dar am sa mentionez totusi cateva persoane:
Kiddo ( am indoieli daca vei fi incantat de "leapsa" sau nu, asa intrucat e la decizia ta daca o vrei sau nu :D )
Clarra
Andreea
Anduza

Mai aveam o leapsa de la Andreea pe care o voi onora zilele astea.Deci Andreea eu ti am dat alta leapsa tie ,dar nu te supara ca am onorat intai prima leapsa primita,adica cea de la Andrada.

Sa aveti in continuare o saptamana cat mai super(ba) si ne mai auzim (aka citim) cu bine!

Supercounters