KFC or not?


Era sambata.Era ceasul aproape 22.25 si mai aveam de stat "doar" 35 minute in frig si ploaie asteptand autobuzul de noapte care venea la 23.00.Asta pentru ca dupa ce am mers la muzeul Tehnic,dupa cum v-am povestit in postul anterior,am ramas in oras la un capuccino si n-am mai apucat sa iau ultimul tramvai spre casa.
Si nu,taxiul nici nu incapea in vorba sa il iau,desi la noi in tara nu il evitam,ba din contra,dar aici e mai mult decat scump,asa ca mereu zic "pas".In plus transportul e impecabil,de ce sa nu profit de el?

Asadar am ramas 5 minute gandidu-ma ,sa intru sa mananc o portie de cartofi prajiti si o portie de aripioare picante la KFC? Imi era o foame teribila,pentru ca desi aveam in plan sa mananc in oras,cei cu care am mers in oras nu le era foame.Nu obisnuiesc sa mananc la fast food-uri decat de maxim trei sau patru ori pe an.Recunosc ca la KFC imi plac aripioarele alea la nebunie,si cum imi era foame "am pacatuit" cu o portie.Deci nu incurajez fast food ul nici pe departe,dar cred ca o data la 3-4 luni daca mananci la KFC nu e mare pacat.Sau asa incerc eu sa ma consolez.
Mai degraba mananci o data pe luna sau cand iti permiti,la un restaurant,o mancare mai omeneasca,ceva cu specific traditional,decat sa mananci la fast food.

Am intrat in KFC,mi am comandat meniul si cand sa ma asez la masa constat ceva,care evident nu imi era strain: toate persoanele de acolo erau grasute,si ca sa fiu mai delicata in exprimare,erau "pufoase".Un alt motiv de ingrijorare a fost ca in secuna numarul 5 dupa ce am dat comanda mea,mi-au asezat si meniul in fata.Awww deci eu mananc mancare "sanatoasa".
Am inceput sa mananc din portia mea de aripioare,cu gandul ca "Ei las-o naibii,eu nu sunt asa.Eu mananc o data la 4 luni aici,astia mananca zilnic".Apoi vad o doamna care se aseaza la masa de langa mine cu trei copii, pe care ii tto incuraja sa manance.Atunci stateam si ma gandeam (cu frica?!) femeia aia ii scotea zilnic la KFC sau mai gatea si ea ca tot omul acasa?! Cred ca cel mai mare rau pe care il poti face copiilor e sa le oferi o portie de fast food zilnica sau saptamanala!

Ajunsesem aproape la jumatatea portiei si mai sorbeam din cand in cand din cutia aia de Pepsi care era mai mult un Pepsi de dozator,destul de diluat si nici pe departe nu era gustul de Pepsi pe care impatimita de mine il consuma zilnic! (acum cativa ani)
Se aseaza doua doamne cochete fix langa masuta alaturata mesei mele,si le privesc.Erau rupte din alt peisaj: nu erau genul ala de persoane care sa consume zilnic sau saptamanal la KFC,erau cochete,la costum si una dintre ele,cea mai in varsta,isi aranja cu grija frumoasa ei poseta Louis Vuitton. Ma tot holbam discret la poseta ei si speram ca intr-o zi macar sa imi permit sa inchiriez pentru o seara o astfel de poseta,ca de achizitionat nu am sa am imi permit luxul sa o fac! Si daca voi avea atatia bani ,in nici un caz nu ma va lasa inima sa ii dau pe o poseta.

Distinsa doamna care era "fotografiata" vizual din cap pana in picioare de mine,nu servea nimic.Cealalta avea in fata ei doua portii de cartofi prajiti din care infuleca cu pofta.Era mai "prost" imbracata decat cealalta dar la fel de finuta si manierata ca doamna pe care ea o insotea.O tot indemnase de doua ori,daca vrea sa serveasca cu ea niste cartofei prajiti.Aceasta refuza politicos,zambind parca si in sinea ei cred ca se uita la noi ,nu cu snobism dar parca indemnandu-ne vizual "Sper ca voi nu mancati prea des pe aici,o sa ajungeti obezi'.

Nu stiu ce a putut distinsa doamna sa consume timp de 60 ani,dar cert este ca avea o talie de viespe si o atitudine de lady.Mi-a placut mult de ea si in timp ce mi-am infulecat penultima aripioara,care aproape ca mi statea in gat,am zis ca nu mai pot suporta situatia si am dat sa duc tava.

M-am uitat pentru o clipa in urma mea: o avalansa de oameni la rand sa si comande un meniu KFC si o alta la mese.Mi-am zis apoi "Eu aici am fost?" si apoi am mai aruncat o ultima privire doamnei cu poseta Louis Vuitton si am sperat ca intr-o zi voi arata si eu macar pe jumatate cum arata ea.
Si nu,fara poseta LV si pantofii Christian Leboutin,doar talia aia de viespe si atutudine aia usoara,de femeie sigura pe ea!

Am luat tramvaiul,mi-am capsat biletul,am coborat la destinatie si jur ca noaptea aia am avut arsuri stomacale.Ce bine e sa mananci la fast food: iti bucuri papilele gustative pentru cateva clipe si apoi pentru cateva ore te simti "minunat".

Btw femeia aia nu avea riduri?Ca eu nu i le-am vazut.Pe ale mele le vad zilnic parca in fiecare dimineata,in oglinda din baie...

Supercounters