Tot eu....

Ma gandeam zilele astea ca sunt o persoana mult prea fragila pentru anumite tipuri de oameni si ca ar trebui sa invat sa nu imi mai exprim bunele intentii, sfaturi sau  pareri, pentru ca oricum acestea par atacuri la persoana,orice intentie imi e "rasplatita".Ar mai fi cazul sa imi pastrez calmul, sa imi domolesc temperamentul impulsiv, sa imi conserv neuronii pe care inca ii mai am,pana nu imi moare incet unul cate unul. Mi-as dori sa ajung intr-o zi  sa iau oamenii asa cum sunt, sa nu ma mai chinui sa ii inteleg  sa ii cunosc, ci doar sa ii vad,sa ii simt ceea ce sunt... si daca nu mi convinge sa fug!

Ar trebui sa invat sa astept dezamagirile, sa nu mai am atatea  asteptari…sa incerc sa invat sa nu mai pun suflet in orice, sa nu mai  dau atat atentie unor lucruri care nu-s ale mele.Si stii ce ar mai trebui? Sa imi pretuiesc mai mult lacrimile,sa nu le mai vars pentru  oricine care arunca cu vorbe doar ca sa vada aceste lacrimi.

Ar trebui sa nu mai fiu atat de idealista,sa nu mai imi expun visele in fata altora.
As putea face toate astea pentru mine?Din pacate sau din fericire, nu am  un “safe mode” pe care sa  il pot activa la nevoie… Stiu sa fiu doar eu: un om mult prea deschis, impulsiv, sincer pentru foarte multi din cei  ce imi sunt in preajma. Dar asa cum am invatat diverse de la viata,asa sper ca voi invata si lectia egoismului si a nepasarii… Asa poate  nu  voi mai fi dezamagita si  nu voi mai varsa lacrimi.

Deci gata,ajunge.Azi mi-am plans suficient de mila si maine mai e o zi.Oricum dorintele de mai sus,imi par imposibile,cred ca te nasti cu astfel de "calitati".

6 comentarii:

 1. Mie in toata chestia asta nu imi place o chestie :P cam asa sunt si eu ca tine si de multe ori spun ca nu mai zic nimic ca orice as spune se interpreteaza gresit sau spun ca o sa fiu nepasatoare, dar nu inteleg de ce trebuie sa ne schimbam noi si sa lasam de la noi doar pentru ca cei din jur sunt incapabili sa priceapa unele chestii. Am impresia ca unii oameni au devenit deja paranoici si au impresia ca te iei de ei si ii ataci daca esti prea sincera cu ei

  RăspundețiȘtergere
 2. Daca ai fi mai indiferenta, daca ai ocoli oamenii, intr-adevar, poate ca nu o sa te mai ranesti asa usor, dar risti sa te transformi intr-un "ne-om", daca pot zice asa, incapabil mai apoi sa se bucure si de bune, si de rele. Nu am eu multa experienta si nici nu o sa pretind ca am la varsta mea, dar la urma urmei asta ne face oameni, bucuriile si suferintele. "Tocmai pentru ca lucrurile nu merg intotdeauna cum ne-am dori viata e interesanta."

  RăspundețiȘtergere
 3. @Aly e adevarat ca as deveni "ne-om".Dar mereu am fost acuzata de altii ca as fi prea fragila,ca sunt prea idealista.Unii au apreciat ca sunt sincera,dar altii au profitat din plin.Bine,acum hai sa nu imi insir numai calitatile,ca am si defecte normal :)

  @Anduza eu nu critic,in general incerc sa ii spun omului ce ma doare in cel mai putin iritabil mod.Si ca sa ajung sa ii spun,trebuie sa ma calce prea mult pe nervi.

  RăspundețiȘtergere
 4. Asta e, din pacate, sunt oameni si oameni. Incercam sa ne cladim viata inconjurati fiind de cei care ne inteleg si alaturi de care suntem fericiti. Pe restul, ori evitam, ori invatam sa nu ne lasam afectati. Oamenii sunt mult prea diferiti sa traiasca laolalta in peace and harmony. Eu una incerc pe cat posibil sa nu am nicio tangenta cu cei cu care nu am nimic in comun sau al caror punct de vedere difera complet de al meu. Viata e frumoasa alaturi de persoanele care ne merita :)

  RăspundețiȘtergere
 5. parca m-am citit pe mine...totusi nu cred ca e o solutie sa invatam lectia nepasarii, va fi doar un apanaj al minciunii fata de noi insene...asa ca mai bine fii asa cum esti, cine te va aprecia te va lua asa cum esti :)

  RăspundețiȘtergere
 6. parca m-am citit pe mine...totusi nu cred ca e o solutie sa invatam lectia nepasarii, va fi doar un apanaj al minciunii fata de noi insene...asa ca mai bine fii asa cum esti, cine te va aprecia te va lua asa cum esti :)

  RăspundețiȘtergere

Mâzgâleli:

Supercounters


StatCounter