Mandru ca sunt roman!

 Recunosc ca sunt momente si momente in care sunt mandra  ca sunt romanca si unele in care chiar nu stiu cum sa evit ca sunt... romanca!

De ce sunt eu mandra ca sunt romanca?
  • suntem totusi o natie de oameni deschisi si destepti,spre deosebire de altii care inteleg si pricep destul de greu orice lucru oricat ar fi el de minor... Am avut si am ocazia sa lucrez cu tot felul de natii: francezi,italieni,bulgari,unguri,cehi, slovaci.Nu ca ar fi neaparat mai prosti ca noi,dar unii dintre ei sunt... batuti in cap!
  • imi place ca limba romana e o limba latina,nici nu mi pot imagina cum ar fi fost sa vorbesc... japoneza?!
  • sunt nascuta in aceeasi tara cu Mihai Eminescu,Nadia Comaneci,Ana Aslan si alti oameni care au adus o valoare Romaniei 
  • suntem oameni care stim ca intotdeauna intr-o tara straina, tu vei ramane "strain" indiferent ce vei face si cate vei realiza.Eu cel putin,am acest sentiment... 
Imi e dor sa aud vorbind romaneste pe strada.... Nu mai vreau doar sa intorc capul incantata cand aud pe cineva romaneste,sa incerc sa schimb o vorba cu respectiva persoana numai pentru ca e roman! Desi sunt altii care ne fac si ne-au facut de ras,sunt altii care ne-au "tavalit" numele,am hotarat sa  iubesc Romania!


 *articol scris la iniţiativa campaniei derulate de Organizaţia bloggerilor.

Pupici,
Andreea

Supercounters