Esti Bio?

    Ei bine,m-am decis sa incerc sa fiu cat mai bio cu putinta! Nu stiu daca o sa introduc prea curand  trendul asta si in alimentatie,dar macar in produsele destinate ingrijirii tenului si al produselor de make up.Stiu ca toate au un inceput,asa ca inceputul meu a fost  in momentul in care am folosit prima data ulei de samburi de struguri presat la rece.Nu l-am aplicat pe intregul ten,pentru ca il am mixt,doar in zona ochilor pentru mai multa hidratare.
   Uleiul de struguri penetreaza rapid epiderma, nelasand senzatia de piele grasa si protejand in schimb pielea de vant si de soare. Datorita continutului sau ridicat de acid linoleic, care este repede incorporat in piele, reduce pierderea de apa din epiderma si restabileste elasticitatea pielii. Se foloseste, de asemenea, dupa baie, pentru masaj.

“ Produsele certificate ecologic (bio / ecologic sau organic )sunt termeni sinonimi.Unul dintre aspectele definitorii ale acestei clase de produse (fie ele alimente, cosmetice, textile sau altele) este traseabilitatea. Traseabilitatea presupune respectarea unor reguli stricte în ceea ce privește înregistrarea și păstrearea unor evidențe clare și verificabile pe tot lanțul de producție - de la producerea materiei prime, la procesare, la transport și comerț pană la ajungerea produsului la consumator. În acest fel se oferă consumatorului un grad ridicat de siguranță și transparență la achiziționarea unui produs ecologic certificat, iar în cazul constatării unei iregularități se poate reface ușor filiera de procesare și producție și se poate identifica modul în care a fost corupt sau infestat produsul certificat ecologic și se pot lua măsuri pentru înlăturarea factorului negativ, respectiv factorii de control se pot îndrepta împotriva celui care este responsabil de iregularitatea identificată. Astfel de cazuri sunt rare datorită controlului și inspecției la care este supus fiecare operator din sistemul ecologic certificat dar spre deosebire de industria alimentară convenționala, domeniul ecologic este cunoscut pentru intransigenta cu care rezolvă astfel de probleme și lipsa de toleranță în eliminarea din sistem a celor responsabili.

Produsele certificate BIO au minim 95% ingrediente naturale din care minim 95% ingrediente BIO din totalul celor vegetale si minim 10% din totalul ingredientelor. Produsele certificate ECO au minim 95% ingrediente naturale din care minim 50% ingrediente BIO din totalul celor vegetale si minim 5% din totalul ingredientelor. “ sursa: wikipedia

Chiar daca uneori avem senzatia ca produsele BIO au preturile mari, daca stam sa analizam cateva site-uri online, observam ca preturile acestor  cosmetice bio sunt mult mai accesibile decat par,mai ales daca facem o “analiza”.
Daca stam sa analizam aceste game de produse bio vom descoperi mai multe avantaje ale lor, ce sunt mult mai mult decat importante pentru organismul nostru. Printre acestea as enumera:

·       -   nefolosirea ierbicidelor, pesticidelor in sol atunci cand legumele sau fructele sunt crescute;
·        - nu au in sinea lor reziduuri toxice;
·         -exista un echilibru intre substante biactive si minerale;
·         -aceste produse bio nu sunt modificate genetic;
·         -nu au in componenta lor substante chimice sau aditivi;
·        - in timpul recoltarii productelor, nu e folosesc substante chimice;



    Acestea fiind spuse, sa nu va asteptati ca sa folosesc de acum exclusiv produse Bio,dar imi voi da silinta sa ofer tot ceea ce e mai bun tenului meu.Viata cotidiana ne-a schimbat intr-atat de mult incat avem nevoie de ajutorul naturii, iar aceasta ne poate oferi multe, doar sa stim cum sa le valorificam!
     Voi vreti sa fiti Bio?


Pupici,
Andreea

Supercounters