Brno - in imagini


Brno este situat în sud-estul ţării, la confluenţa râurilor Svitava şi Svratka. Oraşul este cel mai important loc din punct de vedere politic şi cultural al regiunii Moravia de Sud.In acelaşi timp, reprezintă şi centrul provinciei Moravia, una dintre regiunile istorice ale Coroanei Cehe. Este situat la o răspântie a unor vechi drumuri comerciale care au unit civilizaţiile din nordul şi sudul Europei vreme de veacuri. Mulţumită locaţiei sale, între Înălţimile Boemio-Moravice şi câmpiile Moraviei de sud, Brno are parte de o climă moderată.

Acum va ofer cateva imagini ale orasului:Brno este al doilea oras ca marime din Cehia, dupa Praga si are o istorie bogata. In ciuda numeroaselor cladiri cenusii ce au invadat orasul in timpul regimului comunist, Brno dispune si de atractii turistice.
Principalele obiective turistice din Brno sunt Castelul Spilberk (Hrad Spilberk), ce dateaza din secolul 13, Muzeul Brno si Palatul Dietrichstein (Dietrichstein Palac).

Un mic video cu participantii SBK pe BRNO Circuit:
2 comentarii:

  1. Si o poza daca ai fi pus, era suficient incat sa ne dam seama ca nu e facuta in Romania. :))
    Cehia e o tara superba. A vizitat-o tatal meu. A ramas indragostit de Praga. El a vazut toata Europa, si mi-a spus ca Praga e orasul de 'de suflet' al lui.

    RăspundețiȘtergere
  2. Delia,da admit e frumoasa Praga! Dar imi pare mult prea expusa strainilor.. o idee cam comerciala.. decat Brno de exemplu! Nu stiu daca e de vina faptul ca locuiesc aici dar Brno pare mai familiar asa... mai cald!
    Dupa parerea mea in lunile mai-iunie e cel mai ok sa vizitezi Praga.

    RăspundețiȘtergere

Mâzgâleli:

Supercounters


StatCounter