De 1 Mai...


A venit si 1 mai. Nu stiu de ce dar in nici un an nu am sarbatorit ziua asta! Ba am fost de munca,,ba am stat acasa fara sa fac nimic concret... Spre rusinea mea nu stiu ce inseamna 1 mai la mare de exemplu. Iar de iesit la gratar in spatii verzi nici nu se pune problema aici.In tara eram frustrata sa ies la un gratar din pricina gunoaielor lasate de cei care veneau inaintea mea.

Nu stiu de ce pentru majoritatea romanilor o zi de sarbatoare inseamna doar a iesi la iarba verde cu toata familia sau cu prietenii si a "sarbatori" prin mancare din abundenta si bautura! Asa si,acasa n-am mancare sau cum?! Asa cum nu mi se pare deloc "fun" sa bei alcool,asa nu gasesc nici rostul la chestia asta.

E drept ca am participat cand eram mai mica la evenimente de genul iesit la gratar,dar asta asa din cauza spiritului de turma.Oricum ar fi,cred ca dezastrul pe care il lasa majoritatea in urma imi provoaca repulsii: gunoaie,mirosuri etc. Daca toti am reusi sa fim mai civilizati poate ca intr-o buna zi chiar am avea motive reale de sarbatoare.

Si acum serios vorbind,ce sa sarbatorim ? Salarii mici?Nemultumirile de la munca ?
Sau "criza" economica?

2 comentarii:

  1. Eu am sarbatorit, ai citit si tu cum, dar am uitat am sa precizez ca gratarul n-a tinut decat 2 ore pt mine, pt ca masinile din care maneaua rasuna cu atata ardoare m-a determinat sa-mi caut scuze pt a pleca.Si nu era doar o masina, erau zeci, toate preparatele din carne(salam, parizer, etc), toti regii si printii..plm, a foat chiar naspa.Compania, de asemenea..

    RăspundețiȘtergere
  2. eu am sarbatorit la mare 1 mai. si am scris pe blog cam ce inseamna pentru mine. cu siguranta nu sarbatorim ceva legat de munca, ci poate doar legat de lipsa ei:D eu cred ca e doar o modalitate de a ne motiva sa ne adunam pentru distractie si atat. e ca o sarbatoare religioasa (Craciun, Paste) sau ca o zi de nastere. si cred ca ar trebui sa avem mai des astfel de motive. sa ne amintim mai des de noi si de prieteni si de ce oameni minunati suntem. si sa ne distram. civilizat, responsabil si ecologic, bineinteles. iar cu gratarul...in opinia mea, este modalitatea cea mai la indemana pentru multi oameni. costuri mici, in apropiere de casa...si tot asa...

    RăspundețiȘtergere

Mâzgâleli:

Supercounters


StatCounter