Liberté, égalité, fraternité... dar nu pentru toţi!

Liberté, égalité, fraternité... dar nu pentru toţi. Doar Suedia şi organizaţiile neguvernamentale sar în apărarea ţiganilor.

Când vine vorba despre romii din Ro­mânia şi Bulgaria, despre pro­priii nomazi şi despre cei cărora le-a acordat cetăţenie, Franţa nu mai aplică celebrul motto "Libertate, egalitate, fraternitate".

Şi în timp ce organizaţiile care luptă pentru respectarea drepturilor omului acuză Uniunea Europeană că închide ochii faţă de "epurarea et­nică", o parte din ţările membre se pre­gătesc de un val de expulzări şi au pus la punct noi legi care au în vi­zor comunitatea romă.

Autorităţile oraşului Copenhaga au cerut asistenţă guvernului danez în vederea expulzării a 400 de romi. În Belgia, o caravană de 700 de romi a fost gonită din Flandra şi forţată să-şi aşeze tabăra în Valonia.

Guvernul italian, cel care a lansat moda "planului pentru romi" în urmă cu aproape trei ani, n-a luat o poziţie oficială în ceea ce priveşte măsurile anunţate de Paris, însă Pierre Lellou­che, secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, a anunţat că se bucură de sprijinul şi înţelegerea Ita­liei, care trece prin aceeaşi "dramă".

"Merci" France!

8 comentarii:

 1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 2. E păcat când vezi discriminări de genul ăsta,bazate doar pe o chestie primitivă..

  RăspundețiȘtergere
 3. E păcat când vezi discriminări de genul ăsta,bazate doar pe o chestie primitivă..

  RăspundețiȘtergere
 4. Anonimule,ti am aprobat mesajul ca sa ti l aprob,dar sa stii ca am fost total contrariata de afirmatia ta.
  Rautatea umana e fara margini! De asta sunt convinsa tot mai mult : unii oameni ori nu gandesc ceea ce spun,ori sunt rai prin definitie.
  Tiganii sunt oameni ca si tine,frate! Ca sunt mai multi infractori decat cei romani,ok... dar asta e din cauza educatiei,e din cauza celor ca tine,rasisti si fara suflet!
  Si nu,nu trage concluzia ca sunt tiganca,sunt romanca 100% ,ambii parinti sunt romani.

  RăspundețiȘtergere
 5. Am scris si eu mai demult un articol despre romi. E trist ca-i judecam dupa etnie si nu mai avem rabdare sa trecem peste aceasta bariera si sa ajungem la sufletulor lor...

  RăspundețiȘtergere
 6. Apropo de ce a spus Anonimul, era vorba aia : omul e singura fiinta capabila sa se bucure de raul altuia si care ucide de placere.

  RăspundețiȘtergere

Mâzgâleli:

Supercounters


StatCounter