Feelings....

     Daca sunteti intr-o dispozitie buna,de vineri seara,cu pofta nebuna de weekend,renuntati sa imi mai cititi postarea,asta daca ati nimerit din greseala pe blogul meu.
    De cateva luni atmosfera a devenit tensionata la munca,plec de acolo mai rau ca un copil din clasele primare care urla la mama lui " gataaa am scapat azi!"  Orice am face,ma refer atat la mine cat si la colegii mei,nu-i bine.Pai de ce nu e bine?Pentru ca: avem in jur de 90-110 de chestii de verificat,rezolvat timp de 8 ore.Alea 100 chestii,numite tichete la noi trebuiesc in mare parte verificate din ora in ora sau din doua in doua ore.Si suntem doar 4 persoane pe tura.Nu mai vorbesc de faptul ca mai nou,zici ca suntem help desk,zbarnaie telefonul in disperare,un client suna sa ma intrebe pe mine de ce router-ul lui a fost picat o ora,cand problema lui e rezolvata de 9 ore,totul e in regula.El vrea motivul,motiv pe care noi nu il avem si il "culegem" de la alta echipa din New York/US.Si e o intreaga nebunie: noi detectam o problema,noi incercam sa o rezolvam,noi tragem de "n" echipe daca problema nu e rezolvata si tot asa...

    Cel mai "frumos" e cand ma suna o conita care imi urla in telefon de imi sparge timpanele.Alo,stiu ca ai o problema,dar noi lucram aici nu numai pentru locatia dumitale,deci calm down! Evident nu ii pot spune asa ceva,trebuie sa vorbesti frumos cu clientul,sa il pupi in fund pe romaneste si sa il minti frumos: vom rezolva problema cat mai repede,desi problema nu tine de tine: tu trebuie sa trimiti tehnicianul on site si deja ai facut-o.Americanii evident se misca in reluare,nu se duc la timp sa rezolve problema altor... americani si apoi intram noi in belele.

   Nu e suficient  ca tu esti in call si clietul urla la tine,se mai trezeste si Incident Managerul sa iti "tipe" pe un chat room ca el vrea update-ul pentru nu stiu ce locatie.Nenea,matale de ce nu intri in tichetul logului si vezi update-ul?! Evident alte telefoane zbarnaie ,alte tichete noi vin care cer rezolvare in timp record....Asta ca o mica descriere a ceea ce se intampla acolo,ca sa nu intru in detalii.
    Ieri am plecat o idee mai tarziu de acasa la munca,afara ningea iar cand ninge soferii  cehi sunt incredibili de lenti in trafic.Rezultatul: am intarziat 10 minute.Cand am ajuns la munca,suparare mare din partea mangerului "Sa nu mai existe alta data cand intarzai!" A mai existat alta data??? Alo,dle te inteleg ca vrei sa ma tragi de urechi ca am intarziat dar nu imi vorbi pe tonul ala intepat si arogant. Asadar i-am dat si eu o replica acida si i-am zis pe acelasi ton arogant "A mai existat alt precedent,alta data cand am intarziat?"
Cand a vazut ca s-au aprins spiritele,m-a tras deoparte in camera de meeting si sa imi explice el ca vai dle,e in responsabilitatea lui echipa asta si ca vezi dle isi cere scuze ca tonul lui nu a fost tocmai adecvat.A trebuit sa imi cer si eu scuze,sa ne prefacem amandoi si sa plecam zambitori.Ce emotionant!!! A vrut sa imi arate cine e seful si si-a cam luat-o.
    Mi-a ajuns pana in gat munca astora,care pe langa faptul ca e inrobitoare,iti mai stirbeste si orice urma de demnitate: mai nou urla seful la tine ca la usa cortului,creeaza suspanusuri,nervozitate... Si uite de aia nu "inghit" eu polonezii....
    Inca astept "minunea" sa se produca: un alt loc de munca in IT,daca si ala va fi esuat,atunci mai bine ma intorc in Romania,decat sa fiu injurata in stil americanesc .
Si da,multi dintre voi ar spune" Vai dar in Romania e mai bine?". Nu,nu e mai bine,dar nici aici nu e raiul pe pamant.Mai nou muncesti de iti sar ochii si nici macar nu primesti respect.Daca ar fi fost munca huge fara ture,cred ca as fi suportat altfel situatia.Dar eu la 3 dimineata trebuie sa ma concentrez si sa dau randament maxim ca si in timpul zilei...
Am ajuns sa renuntam atat eu cat si colegii mei  la pauza de masa din cauza ca suntem overload!!! Ni se spune in fata de catre management ca volumul de munca e huge si ei nu fac nimic in sensul asta : nu mai angajeaza pe nimeni,nu ne maresc macar cu 50 euro salariile. Nu,mersi,daca e sa primesc injuraturi,vreau sa le primesc in romana. Ma simt mai rau ca albina aia din poza,care isi cara biscuitii...Aia macar e fericita!!! (cred!)
    Dupa cum observati "universul" meu se roteste in jurul la locul de munca.Cand ajung acasa nu mai imi trebuie nimic: decat sa imi iau motanul in brate,sa mai gatesc si eu ceva ca omul ,mai citesc blogurile voastre si sooooomn cat cuprinde.Asadar rutina zilnica,nimic deosebit.Stiti si somnul asta,de fapt poate deveni hobby pentru unii dintre noi.
    Si da,eu sunt vinovata ca accept mizeriile astea dar momentan nu am incotro.Sunt intr-o tara straina si trebuie sa ma conformez,fie ca imi place sau nu.
  In seara asta iar lucrez de noapte,iar am sa astept din nou ora 6.20 dimineata ca sa pot ajunge acasa... Ma duc sa imi fac cafeaua,sa ma pregatesc si sa am grija ca nesimtita de mine sa nu mai intarzie! Cum,se poate asa ceva?!



Si fara pupici azi.Sunt frustrata.Oricum va doresc un weekend cat mai placut!

Supercounters