Skincare Routine

  Am primit de ceva timp acest tag  de la Georgiana si desi stateam cu pozele in laptop ,mereu amanam postarea din lipsa timpului.
   De ceva  vreme prefer sa investesc in produsele de curatare a tenului,decat in produse de make up.Mai nou incerc sa imi cumpar doar haine &accesorii. Wish me good luck :D
Pentru ca mi se par interesante astfel de postari,am acceptat provocarea Georgianei de a scrie despre ritualul meu de ingrijire a tenului.
  Desi tenul meu e unul capricios,care imi cam da batai de cap la orice mica schimbare a unui produs.... Intai ar trebui sa va spun ca tenul meu e mixt spre normal.Nu am mari probleme cu "luciul tenului",dar de cele mai multe ori am probleme cu iritatiile,am un ten cu tendinta acneica!
   De cand am ajuns aici,am si mai multe probleme decat in Romania.O sa va intrebati de ce.Din cauza alimentatiei,care e o idee "mai altfel" si a motivului principal: la noi vremea e mai calduroasa,aici mereu e ploios si umed.Pe langa faptul ca eu am alergii la polen,ploaie si altele,care imi afecteaza oarecum sanatatea,se pare ca nici tenul meu nu e ferit de neplaceri si nu reactioneaza prea placut la vremea cu umiditate ridicata...Nu mai vorbesc de faptul ca lucrez int-un open space si ca telefonul de munca e atins de inca cateva persoane inaintea mea....Desi incerc sa dezinfectez cat se poate de bine cand ajung la munca desk-ul si telefonul....Nu trebuie sa mai mentionez faptul ca par o ciudata in ochii la cativa colegi,cu acest aspect,dar prefer mai degraba sa par o ciudata decat sa "imprumut" si din bacteriile altora.Servetelele umede sunt la putere si ele :)
   Cum e posibil ca tenul meu sa isi revina chiar si in scurta perioada care dau pe la noi,in Romania? Stiu,suna incredibil,dar asa e.E mai luminos si nu mai e chiar asa capricios ca de obicei.
Pentru ca lucrez in ture "dimineata" mea poate insemna seara  si invers.Ma rog,asta se aplica in cazul la toate: dimineata,dupa amiaza si seara.


Dimineata

Incep cu sapunul Clinique sau cu gelul spumant La Roche Posay.Momentan folosesc sapunul Clinique,pentru ca imi place mai mult decat cel de-al doilea mentionat.Dupa aceea folosesc  lotiunea tonica Clinique 3 sau lotiunea tonica Clean&Clear.O prefer pe prima,dar e aproape pe terminate.
Apoi in functie de cum imi simt pielea,aplic crema cu Panthenol sau Clinique DDM.De regula merg tot pe Clinique,sa fie ambele produse din aceeasi gama.
Daca totusi am ceva probleme ale tenului,aparute "de cu seara" aplic La Roche Posay Effaclar Duo sau solutie Zynerit pe zonele cu probleme.


Dupa amiaza:

Daca sunt acasa  ma demachiez cu solutia micelara Bioderma Sensibio,imi fac o masca de argila combinata cu miere sau fructe! Apoi aplic o crema care mi se pare mai potrivita pentru cerintele tenului meu din ziua respectiva: crema Elizabeth Arden 8 h (asta doar daca raman acasa pentru urmatoarele 4 ore,tenul are tendinta sa cam "luceasca" dupa ce o aplic) sau crema Manufaktura cu bere care imi intra mega usor in piele si e o excelenta baza de make-up.
Daca nu sunt acasa,clar tot ceea ce am scris mai sus se anuleaza!


Seara

Ma demachiez cu solutia micelara Bioderma Sensibio,apoi fac o a doua "demachiere" a tenului cu Dr.Haushka Cleansing Cream.
Dupa demachiere,folosesc lotiunea tonica  si aplic crema Elizabeth Arden 8 hours/Clinique DDM.In cazul in care ma confrunt cu iritatii/acnee in anumite zone ale tenului,folosesc La Roche Posay Effaclar Duo sau solutie Zynerit strict  pe zonele cu probleme.


De asemea cam la o saptamana imi exfoliez tenul cu Yves Rocher gommage gourmande (nu e cel mai the best scrub ales,dar inca imi place ) si imi fac masti de argila  de doua ori pe saptamana sau chiar de trei ori pe saptamana cateodata.Folosesc cel mai des pudra de argila Asla Vital Farmec combinata cu apa,masca cu miere sau masca cu malai grisat (2-3 lingurite de malai grisat,o lingurita de miere si un galbenus de ou).Ultima masca mentionata nu prea o agreez din cauza mirosului de galbenus de ou.
Cateodata mai folosesc ca si scrub pentru ten zatul de cafea.Cum beau cafea aproape zilnic,am mereu la indemana zat de cafea. :))
Sa nu uit de masca cu bere Manufaktura pe care am cam neglijat-o in ultimele doua saptamani in favoarea mastii de argila.Nu am folosit niciodata masti de argila gata preparate din comert,mi se par mult mai potrivite cele preparate zilnic,combinate cu ceea ce ne dorim noi: fructe,galbenus de ou,miere etc




Faptul ca beau peste 2 litri de apa pe zi cred ca contribuie din plin la hidratarea tenului meu.Daca as renunta sa mai mananc carne zilnic,cred ca as avea un ten mai curat si luminos.Nu mananc multa carne zilnic,dar 100 grame tot e ceva.Tendinta mea e sa mananc cat mai multe fructe si legume,dar cateodata din cauza stilului meu de viata haotic,nu prea imi iese ceea ce imi propun.

  Pad-urile mele demachiante favorite sunt cele Ebelin de la DM (link catre Gabi - manie.ro),pentru ca desi nu sunt chiar cele mai bune calitativ,sunt mari,late,nu lasa "scame" pe ten si calitate-pret ireprosabila.Trebuie sa marturisesc ca fac ceva "economie" folosindu-le,pentru ca eu in general folosesc cam 4-5 pad-uri demachiante pentru ten si gat.Imaginati-va cum ar fi fost sa folosesc zilnic pad-uri de la o gama mai scumpa.

   Next step la capitolul de ingrijire a tenului meu va fi incercarea uleiului de migdale.Nu sunt sigura ca imi va fi si corespunzator,dar sunt dispusa sa il incerc,macar in zona cearcanelor,pentru ca am inteles ca le atenueaza.
Apropo,am cam renuntat definitiv la demachiantul obisnuit si tenul meu pare sa fie mai happy numai cu solutia micelara!Yay!


As avea nevoie de o crema anti-aging pentru ten si o crema pentru ochi anti-aging.Am terminat Eucerin Q10,atat crema pentru fata cat si cea de ochi dar parca nu m-au convins suficient sa le cumpar din nou.Nu am cine stie ce riduri,dar as vrea sa le previn.


Last edit:
Bine ca am pregatit postarea de ieri,aseara dupa ce am venit de la work,m-am pregatit de serbat ziua unui italian si am petrecut vreo 7 ore in cluburi :)) In afara de faptul ca m-am distrat super,am palmuit in reprize si un ceh care ma stresa cu bagarea in seama. Nu vreau sa imi imaginez ca o sa se afle in firma luni ca eu palmuiesc cehii in club :)) Desi nu aveam o parere tocmai buna despre italieni,m-am distrat super.Mai nasol e ca am invatat fara sa vreau cateva bad words in italiana.
Aseara dupa mai bine de ceva timp,m-am simtit frumoasa si exact ca la 20 ani!



Pupici,
Andreea

Supercounters