Substante comedogene

De cand ma stiu am avut probleme cu tenul,desi intr-un fel sau altul in ultima vreme am inceput sa am o grija mai mare de ceea ce mananc,de ce produse folosesc... Nu mi iese mereu,mai am si perioade care esuez lamentabil dar ma stradui!
Mi-as fi dorit enorm sa am un ten perfect,fara pori vizibili,fara mici iritatii sau iritatii destul de aiurea uneori...
Iata  o lista cu substante comedogene (care favorizeaza acneea). In dreptul fiecarei substante apare scris gradul de iritare(potentialul comedogen), fiind cuprins intre 0 si 5. Pentru a nu va inrautati probleme cu tenul (acnee, pete etc) trebuie sa evitati produsele ce contin substante cu gradul mai mare de 3 (grad 3,4,5) - acestea devin substante comedogene. Substantele cu gradul 0, 1, 2 sunt OK din acest punct de vedere.
Puteti printa tabelul pentru a verifica atunci cand cumparati un produs pentru ingrijirea/tratarea tenului acneic/gras.
Intr-adevar o sa imi spuneti ca e destul de dificil de cumparat produse de genul asta,care sa contina numai substante bune pentru tenul nostru si care sa mai fie si la un pret decent,asa de muritor de rand.Oricum pentru mine de exemplu,e un mare start ca am inceput sa evit parabenii de aproximativ doi ani de zile... Inainte era suficient sa miroasa frumos produsul,sa mi se para tentant si sa aiba efect pe moment,ca eram multumita....Testand si informandu-ne ne dam seama de fapt ceea ce trebuie tenului nostru.

 Ferice de cei care nu au probleme cu tenul!

Pupici,
Andreea

Supercounters