Italia-La dolce vita

   In ultima vreme am trecut printr-o gramada de peripetii,incepand de la faptul ca era cat pe ce sa nu mai plec in vacanta in Italia,ca motanul meu a avut chef sa se cocoate in pom fix in ziua in care trebuia sa plec  si m-am pus si l-am cautat vreo 8 ore,apoi a trebuit sa imi fac bagajul pe graba de plecare, vacanta pana la urma  s-a scurtat mai repejor si terminand cu faptul ca am cam ratacit drumul spre Cehia.


   Unora le-am spus ,altora nu, insa in vacanta am cunoscut-o pe Chocolate....M-am bucurat sa o cunosc si sper sa ne mai vedem si alta data asa doar intre noi fetele.Am sa incerc sa rezum mini-vacanta mea din Italia,cu promisiunea ca voi reveni in Italia cat mai curand posibil.

   Dupa ce am ajuns de pe drum,am stat cateva ore in Milano,l-am vizitat rapid iar apoi a doua zi am pornit spre Pietra Ligure. Nu stiu daca din cauza oboselii Milano nu mi s-a parut cine stie ce oras,la capitolul asta Praga parca e in fata lui cu multe.E drept ca nu am reusit decat fugitiv sa vad Milano si mai mult am stat la restaurant sa servim niste pasta carbonara. Pastele au fost bune,dar eu am pus prea mult parmegiano si evident le-am stricat.Asa pe fuga,Milano mi s-a parut un oras mai mult sau mai putin muncitoresc. Nu ma asteptam per total sa imi placa asa mult Italia,venisem cumva cu o imagine nu prea buna asupra acestei tari,poate din cauza a diverselor povesti gen italienii discrimineaza romanii.

Eu nu am avut nici un fel de problema de acest fel,ba din contra oamenii mi-au parut prietenosi,nu au avut o atitudine aparte.Pana la Pietra Ligure am dat pe langa Genova,un oras absolut superb,care cu siguranta merita vizitat.Atatea flori,palmieri si o atmosfera din aia de vacanta care te invita parca sa bati magazinele si sa stai la terase sa iti bei cappuccino-ul si/sau fresh-ul de portocale.


  Desi statiune turistica fiind,in  Pietra Ligure mancarea la restaurant era mai ieftina ca in Milano.E drept ca am servit carbonara la un restaurant amplasat mai in centrul Milano-ului dar se pare ca in nordul Italiei preturile sunt ceva mai piperate.Mi-a placut mult mancarea italienilor,nu ma asteptam sa gasesc o discrepanta atat de mare intre gustul fructelor pe care le gasesc aici de exemplu si de dincolo.Capsunile aveau o aroma deosebita,perele la fel.Aici oricum as face,foarte rar gasesc fructe si legume proaspete,la gust oricum nu se compara cu ce au cehii.

  Imi pare rau ca nu am reusit sa fac poza la Gelateria mea favorita din Pietra Ligure,una pe care ne-a recomandat-o mama Ramonei.Se numea ceva de genul "Pentru pacatele gurii ".Avea o inghetata super buna si Granite era delicioasa,cu niste capsuni proaspete.Dand un search pe google,am sesizat ca nu gasesc nicicum o poza cu Granite ,similara cu ceea ce am baut eu... Din pacate nu am delicatese italiene pozate,in majoritatea localurilor probabil fiind interzis sa faci poze.Se pare ca aceasta bautura racoritoare Granite e originara din Sicilia,Italia. Ce am servit eu seamana cu un fel de sorbet (dar nu la fel de dulce!)  cu putina gheata si cu bucati de fructe peste.M-am indragostit iremediabil de cappuccino-ul italian si zau ca in momentul de fata as putea sa o declar bautura mea favorita,dat fiind faptul ca nu e cappuccino-ul pe care il stiam eu,destul de light,ci contine destula cafea.

Cea mai buna clatita cu nutella tot in Italia am mancat-o,aici cehii fac clatitele intr-un fel ciudat,incat aluatul e de fapt acrisor. Pizza nu pot sa spun ca mi-a placut mult,am reusit sa servesc un singur fel de pizza,italienii spre deosebire de noi au mai multe feluri de pizza si nu combina alimentele cum facem noi de regula o pizza. In general ma durea stomacul dupa ce mancam o pizza cu "de toate",dar de la pizza lor nu am avut nimic.
   Cred ca v-ati convins ca ador limba italiana,ca ador mancarea italienilor si poate acum asteptati cumva sa spun si ceea ce nu imi place.Ei bine,nu imi place stilul in care conduc oamenii astia,efectiv nu stiu ce e aia semnalizare,schimba banda fara sa se asigure,iti taie fata... sunt putin cam crazy la capitolul soferie.Oricum destul de suspect,ca se suporta reciproc intre ei si nu am vazut accidente.Ce nu imi mai place e faptul ca in intervalul 13.00 -18.30 nu prea ai unde manca la restaurant in Italia si nici nu ai unde sa cumperi ceva,e totul inchis.Bineinteles ca lucrul asta poate fi trecut cu vederea,mai ales ca ei servesc masa la ore fixe.Am inteles ca acelasi sistem il are si Spania,dupa masa de pranz pana seara sunt inchise toate.

   In Milano erau diverse magazine,chiar am intrat intr-un magazin Kiko dar sa fiu sincera preturile mi s-au parut o idee cam mari,concurau efectiv cu produsele MAC.Asadar nu mi-am cumparat nici un fel de produs cosmetic.Mi-am achizitionat o rochita luata de la mercato,o bratara cu camee,un portofel simpatic rosu,o palariuta de plaja,o pereche de ochelari si un gel de dus Tresori. In rest numai maruntisuri gen revista Vogue Italia,Cosmopolitan si clasicul ziar cu locuri de munca.  Mi-as fi dorit sa fi intrat si in Sephora in Milano,dar efectiv ne era cam foame si pana am terminat noi de servit masa,inchisese la Sephora.
  Italienii par niste oameni friendly,femeile nu mi s-au parut frumoase,dar sunt destule de chochete,iar italienii par mai expresivi si sunt  frumosi ca barbati.

   Am ramas surprinsa sa constat ca totusi fiind pentru prima data in Italia,ii intelegeam destul de bine ceea ce vroiau dar nu le puteam raspunde,nestiind italiana.

   Pietra Ligure e un loc superb,unde poti face plaja,te poti plimba linistit pe malul marii,poti cumpara diverse suveniruri,te poti delecta cu diverse bunataturi din gelateriile italienesti. Poate data viitoare nu o sa mai ratez sa gust foccacia si nici pastele milaneze.

  Vacanta asta nu a fost una pe masura asteptarilor mele,a fost organizata ceva cam pe graba,dar Italia mi piace!Astept cu nerabdare o alta vacanta cu mult soare tot in Italia.Este incredibil cum de la o imagine nu prea ok pe care o aveam,pot sa spun ca iubesc Italia si mi-ar place sa locuiesc acolo.


Nu stiu ce as mai putea adauga in plus despre la mia piccola vacanza in Italia,dar cred ca asta ar fi pe scurt.Va las cu cateva poze de admirat,desi acum am sesizat ca multe locuri frumoase au ramas in urma acolo,nepozate,dar intiparite in minte...


  Acum ma scuzati,ma duc sa searchuiesc pe google.it un job in Italia,da?
Ne "auzim" mai pe seara asa,cu o surpriza din partea mea.


L.E: Alte poze din Italia:

Milano:





Lavazza coffee:


Milano:















Pietra Ligure:




Si  poze cu  marea,tot in Pietra Ligure:



Pupici,
Andreea

Supercounters