Produsele mele preferate


Am ales sa va impartasesc impresiile si parerile despre anumite produse pe care eu le folosesc si de care sunt multumita:



Lotiunea demachianta "Dermacol-Protective Cleaninsing milk-olive extract" e printre putinele demachiante de care sunt multumita! Imi curata tenul foarte bine si imi sa o senzatie de fresh!Calitate-pret destul de rezonabila.

Minunatul Gentle Eye Makeup Remover Estee Lauder de care sunt mega indragostita si care din pacate e pe terminate... L-am avut in setul cumparat de Craciun,de la Estee Lauder. Nu stiu cat costa exact dar cert este ca m-am demachiat cu el din decembrie si inca mai am un sfert de flacon! Nu ustura deloc si este tare delicat!

Si pentru ca tot vorbeam de brandul Estee ,trebuie sa recunosc ca m-a lasat placut impresionata trusa de blush-uri trio! Adorabile culorile desi in poza atasata de mine par o idee cam inchise.

Nu puteam sa nu testez si alte produse La Roche Posay,asa ca mi-am luat si apa termala.In curand sper sa mi achizitionez mai multe derma-cosmetice din gama lor.
Acum vreo doua luni de zile eram un pic cam stresata ca imi aparuse un firicel de rid as spune fix in zona furntii.. nu mai vorbesc de micile cute,usor vizibile in zona ochilor!

Asa ca solutia mea a fost Eucerin Q10 pentru ten si pentru ochi. Nu pot sa ma declar pe deplin multumita de cremele astea doua,dar cert este ca au avut efecte destul de vizibile.Calitate-pret destul de rezonabila!

Un ruj care este mai mult decat o placere pentru buzele tale: Lancome Color Fever! Si da,recunosc,l-am luat la mega reducere cu doar 25 RON.Asta e,nu ma lasase inima si nici buzunaru' sa il iau fara reducere.Si totusi nuanta de Rose Defile parca ar fi fost facuta special pentru brunete!Sau pentru mine ;)) (glumesc)




Rimelul "Full&Soft| Maybelline e un rimel fantastic! Nu uneste genele intre ele si arata atat de natural! Chiar si la o persoana ca mine,care exagereaza cu rimelul si se da in 2- 3 straturi.Daca vreti gene cu volum si sa arate cat mai natural incercati-l!Mersi Carrie! Din pacate in Romania nu se mai gaseste,iar aici ma izbesc de aceeasi problema... Cred ca o sa il comand online,pentru ca alta solutie nu am...

Rimelul "Volumissime 4x " de la L'Oreal e singurul rimel de la L'Oreal care m-a facut sa ma intorc la el,adica sa il cumpar si a doua,a treia oara... Da volum,lungeste genele si e mai scump decat rimelul de mai sus amintit.
La capitolul fond de ten sunt mai mult decat multumita de La roche Posay Toleraine,am si scris intr-un alt post de ce. Pe scurt: face toti banii produsul asta.
Crema de corp Alverde e pur si simplu fantastica! Pe langa pretul ei micut,aproximativ 100 czk ,intra repede in piele si hidrateaza pielea!Nu mai punem la socoteala ca e si un produs bio!

Gloss-ul Clinique nici nu are nevoie de prezentare! Recunosc,nici macar nu am fost eu cea care l-a achizitionat,l-am primit cadou de la Carrie si efectiv "trag" de el ca sa imi ajunga cat mai mult timp! Are o textura si o culoare minunata! Nu mai punem la socoteala ca e si rezistent la trasfer! Il ador!




Glosurile NYX sunt printre preferatele mele,nu sunt rezistente,dar au niste culori frumoase!

Sunt fan produse Bourjois,iar deodorantul antiperspirant de la ei e minunat!







M-am indragostit acum 3 sa 4 ani de "Amor,Amor" de la Cacharel,atunci cand l-am primit cadou! Mi-am propus zilele astea sa mi-l achizitionez din nou. E un parfum care imi trezeste multe amintiri placute!





Crema hidratanta "Carlsbad" de la Manufaktura m-a vrajit complet!
Pe langa faptul ca are un pret infim de mic fata de restul cremelor existente in comert,este bio si hidrateaza tenul in profunzime!Este o crema de zi,pentru toate tipurile de ten.O recomand din suflet!
Pentru ca tot vorbeam de amintiri si de lucruri care ne fac placere,unul din lucrurile alea ar fi "Treselle" de la Avon.Da,stiu,o sa imi spuneti ca e un parfum care nu e cine stie ce,poate ca asa este,dar e parfumul studentiei mele! Parfumul ala imi aduce aminte de mine cand bateam cluburile joia si duminica in Club S in Galati . Pff alte vremuri... mai frumoase si mai cu viata!
Si gata cu nostalgia!

Gelul de dus "Jardins du Monde" de la Yves Rocher este cremos si e ca si cum ti-ai imagina ca sorbi o cafea in timp ce faci dus.Mirosul de cafea proaspat macinata si prajita te duce cu gandul la soarele Braziliei.... Pentru aproximativ 150 czk poti primi 200 ml care este ceva mai scump decat Nivea sau Dove. Dupa ce te instalezi in spuma aia cremoasa,baia miroase confortabil,a "Down Town Caffe" .In plus lasa o senzatie de moale si de catifelat. Este gelul meu favorit!

Cu siguranta am mai omis si alte produse pe care le-am folosit si de care am fost multumita.Mai revin si alta data cu alte impresii.Pana una alta,le astept pe ale voastre.

Pupici!

Estee Lauder Trusa Make-up

Oh well,am achizitionat-o anul trecut in decembrie,dar am zis sa scriu despre ea.
O prietena -Moira a cumparat-o si cand am vazut-o atat de incantata de trusa asta,am zis ca trebuie sa o am.Niciodata nu avusesem ocazia sa achizitionez produse Estee Lauder,mereu imi luam nimicuri si prostii dupa care ma plictiseam apoi.Trusa asta are cam tot ce ai nevoie in materie de make-up,strictul necesar: o paleta de farduri mate+sidefate,o paleta trio de blush-uri,patru rujuri,patru pensule,un portfard,un mini ghid de make-up,o oglinda si o borsetuta.

Sa nu uitam de demachiantul delicat pentru ochi care acum e pe terminate si de care am fost multumita.














In concluzie sunt multumita de setul Estee Lauder si am devenit fan EL.Fardurile sunt matasoase,in culori pe care le poti purta zi de zi. Fantastic!

La Roche Posay Toleraine - fondul meu de ten perfect!


De ani de zile am tot incercat tot felul de fonduri de ten incepand de la Maybelline,Margaret Astor,L'oreal,Max Factor (care pana deunazi imi parea perfect) terminand cu Vichy!
Nici unul dintre ele nu m-a multumit pe deplin,asa cum a facut-o La Roche Posay Toleraine .L-am descoperit la recomandarea lui posh (se stie ea cine e) si tin sa ii multumesc inca o data pentru asta! O idee mai buna decat sa imi mentioneze si mie despre fondul asta de ten nici ca se putea!
Asadar atunci cand am mers intr-o farmacie am avut de ales intre gamele celor de la Vichy, Avene si La Roche Posay, in materie de fond de ten derma-cosmetic.
Fondul de ten nu contine parfum,nici conservanti, este non-comedogen (nu provoaca puncte negre sau alte excrescente ale pielii prin infundarea porilor).Produsul poate fi folosit si pe piele lezata (post-laser), atopica sau cu tendinta acneica.
Mi-am ales nuanta 10 si pare perfecta pentru tenul meu si pot spune ca sunt incantata.
Fata de alte produse precum cele de la L’Oreal, Maybelline, Max Factor e un fond de ten bun,calitate-pret ireprosabila!Singurul inconvenient este poate ca dupa 5-6 ore incepe sa se duca usor de pe ten,dar asta mi se intampla la orice fond de ten! Cu o pudra buna,rezolvam problema! Sau cu un primer bun,evident.
Inainte sa faceti ca mine,sa testati zeci de fonduri de ten,incercati-l!Macar stiti ca ati facut-o si pe asta. :D

Produsele Manufaktura

Putina istorie:

Produsele Manufaktura provin din regiunea Karlovy Vary (Carlsbad, Karlsbad) - celebra statiune balneara faimoasa intre cele doua razboaie mondiale, loc de intalnire pentru aristocratia Europei.

Prima mentiune despre statiunea exista inca din 14 August 1370 cand Charles al IV-lea garanteaza asezamantului drepturile si libertatile.

Vizitata de catre mari personalitati de-a lungul istoriei, dintre care putem mentiona: Johann Wolfgang Goethe, Friedrich Schiller, Ludwig van Beethoven, Frederik Chopin si Nikola Paganini, statiunea este si astazi celebra prin tratamentele sale diversificate si reprezinta un punct balnear foarte important din Europa.

Manufaktura este o marca unica de cosmetice, fabricate manual si inspirate de natura. Datorita utilizarii unor materiale de inalta calitate cu proprietati deosebite, produsele Manufaktura va ingrijesc pielea in mod deosebit iar multitudinea plantelor, mineralelor, fructelor si semintelor va confera odihna si echilibru psihic care va permit sa incepeti o noua zi cu energie sporita.

Folosind minerale, plante si extracte de fructe cu extraordinare efecte curative pentru intregul organism, produsele noastre va permit sa va transformati propria baie intr-o mica statiune balneara.

Iata ce produse de la ei mi-am achizitionat eu momentan:

-masca de fata cu bere si shea : am aplicat-o de vreo cateva ori pana acum,nu vad mari rezultate,dar ma declar multumita.Pret calitate-produs e ok, 120 czk nu e tocmai o avere in Cehia :)

-sare termala Carlsbad -relaxing balm : e aproape pe terminate,cu siguranta am sa incerc si alt fel de sare.Oricum e cea mai buna sare de baie folosita vreodata. A costat in jur de 120-140czk,nu imi mai amintesc exact.

-gel de dus Carlsbad green apple - recunosc ca la capitolul miros m-a cam lasat rece,dar lasa pielea catifelata si moale mult timp,chiar si dupa dus. Calitate-pret destul de buna,avand in vedere gelurile de dus pe care le mai poti gasi in comert si care nu se compara deloc cu el! 140 czk

-hydrating Day Face Cream "Carlsbad"with shea butter and grapeseed oil-pear and honey- o crema absolut minunata,divina as spune! Pe langa faptul ca imi hidrateaza tare bine tenul,intra foarte repede in piele si da un aspect al tenului luminos. Mai am putin si o termin,dar sunt sigura ca am sa ma grabesc sa o cumpar din nou! a costat cam 140 czk,si are 50ml.

Am sa postez si ingredientele pe care le contine aceasta crema :

Ingredients:
Aqua,grape seed oil,Butyrospermum Parkii,Caprylic/Capric Triglyceride,Polyglyceryl-3,
Methylglucose Distreate,Glycerin,Panthenol,Glyceryl Stearate,Cetyl Alcohol,Sodium Lactate,
Sodium PCA,Glycine,Fruktose,Urea,Niacinamide,Inositol,Sodium Benzoate,Lactic Acid,Tocopheryl Acetate,
Parfume,Natural Mineral Salt,Retinyl Palmitate,Benzyl Alcohol,Methylchloroisothiazolinone,Methylisothiazolinone.

ASOS -The Online Fashion Store


ASOS Bow Detail Waisted

Am zis sa imi fac un "wish list" in materie de hainute de la Asos. Nu ca nu as sti site-ul lor de ceva timp,dar niciodata n-am indraznit sa imi comand haine online,doar cosmetice.
Astea sunt favoritele mele,in mare parte rochitele sunt fie office,fie casual.Sper sa pot achizitiona in curand una sau doua dintre ele,nu ca nu le-as adora pe toate. :)

ASOS Heart Jacquard Waisted Dress



ASOS Zip Side Cowl Neck Sweat Lounge Dress




TFNC Ruffle Neck Halter Dress



ASOS Two In One Pencil Skirt Dress




ASOS Two-In-One Stripe Pencil Dress



ASOS Pleated Hem Shoulder Pad Jersey

Reteta: Piept de pui cu legume


Daca tot am transformat blogul intr-un bazar,am zis sa incep sa pun si niste retete culinare.
Astazi am facut piept de pui cu legume,toate la cuptor.Nu ma intrebati cum se numeste reteta exact,ca nici eu nu stiu. Cert este ca am adaptat-o dupa o reteta a unui restaurant din Brno,care se numeste "Betleem". Mie mi-a placut cum a iesit,desi parca tot orginalul era mai bun... oricum posibil sa fi omis eu vreun ingredient,cu siguranta!
Pana una alta sa va arat ce mi-a iesit mie.

Avem nevoie de:
- aproximativ 400 grame de piept de pui,
-o cutie de rosii decojite
- un praz,de 2-3 gogosari/ardei capia
-o lingura de ulei
- marar
-boia de ardei dulce sau iute (dupa gust)
-sare,piper si orice condiment doriti sa mai puneti

Se pune pieptul de pui si se fierbe,se ia spuma si dupa ce s-a fiert pieptul de pui,il scoteti intr un alt vas il maruntiti cat credeti ca e necesar,dar nu foarte mult.Eu am ales sa las bucatile mai maricele. Se pastreaza zeama de la pieptul de pui.
Se pun la copt pe ochiurile aragazului 3-4 ardei capia si in timpul asta se toaca prazul nu foarte fin,dar destul de maruntit.Dupa ce s-au copt ardeii se curata si se spala,apoi se toc si acestia.
Se ia o tava si se pune pieptul de pui cu zeama,apoi se adauga prazul deja tocat,ardeii capia,se rastoarna si conserva de rosii decojite (si deja taiate bucatele rosiile!)
Peste continutul vasului se mai adauga sare,piper,oregano,boia de ardei si putin ulei.Se amesteca toate si se baga la cuptorul deja incins aproximativ 20-25 minute la o temperatura de 250 grade.
Cand s-au inmuiat ardeii si prazul,se adauga marar si se mai lasa doua minute la cuptor.












Si iata rezultatul. In final am fost multumita si a iesit gustoasa!


Puteti servi cu o salata sau cu garnitura de castraveciori acri,asa cum am optat si eu.

Pofta buna!

Un coltisor rupt din rai:Tatranska Lomnica-Slovacia



Anul trecut,inainte de Craciun am stat cinci zile in statiunea Tatranska Lomnica, Slovakia.
Vremea a fost de partea noastra: ne-am dat cu ski-urile,am colindat bazarurile cu suveniruri si ne-am improspatat simturile cu aerul ala rece de munte.
Preturile desi sunt in euro,sunt la fel ca in Cehia.
Va las sa va delectati cu imaginile,intre timp eu am sa mai revin cu alte detalii despre locul asta.
Sper sa zariti curcubeul :P

Privelistea initial iti provoaca o oarecare teama dar in acelasi timp si euforie:






Partia abia ne astepta :)
















Si urmatoarele doua imagini sunt ceea ce puteam vedea pe geamul de unde am fost cazata:






Un apus de soare :




Din nou pe partie:


Si iata curcubeul! V-am zis eu sa fiti cu ochii pe el :)








Supercounters